Home Campanii in desfasurare Schimbă o viață 20 de copii din județul Călărași au mers în prima tabără din...

20 de copii din județul Călărași au mers în prima tabără din viața lor – Tabăra Copilăriei

Săptămâna Altfel a însemnat pentru 20 de copii de la Școala Generală din Lehliu Sat, județul Călărași 5 zile de neuitat cu drumeții și multe jocuri la Predeal, ei fiind cazați pentru prima dată la un hotel. Sika România a făcut posibilă tabăra pentru acești copiii care provin din familii modeste, cu nevoi financiare mari și care nu au mai trăit niciodată o astfel de experiență.

Andreea Paraschiv, elevă în clasa a a IV-a la Școala din Lehliu Sat, a câștigat pentru clasa ei această tabără. În concurs au fost înscriși elevi din clasele a III-a și a IV-a, tema a fost realizarea unei compuneri cu titlul „Primăvara, motiv de bucurie și veselie” iar copiii și-au arătat entuziasmul prin rândurile pe care le-au scris.

Prin tabăra oferită, Fundația Mereu Aproape i-a adus pe copii mai aproape de copilăria de altădată. „Această experiență este despre copilărie și veselie. Cei mici învață să socializeze, să fie creativi și, totodată, să devină responsabili și să aprecieze eforturile celorlalți. Au învățat să folosească dușul, să aibă grijă de cheia de la cameră. În fiecare zi a taberei voluntarii fundației au avut grijă de acești copii minunați care merită să se bucure de copilărie”, spune Andreea Șurghie – Project Manager Fundația Mereu Aproape.

Sika Romania a fost din nou alături de Fundația Mereu Aproape într-o misiune atât de frumoasă – de a aduce fericire pe chipul a zeci de copii.

Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania

Suntem foarte fericiți de implementarea acestui proiect prin care considerăm că am reușit să le reamintim celor mici ce înseamnă bucuria copilăriei, făcându-i să uite pentru o perioadă de grijile de acasă. Sperăm că amintirile acumulate în această perioadă îi vor face să-și aducă aminte, cu drag, de această experiență și vom încerca, pe cât posibil, să repetăm astfel de acțiuni, pentru a aduce fericire pe chipul copiilor”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România.

Toți elevii au participat activ la jocurile de socializare, concursurile artistice și de mișcare,
s-au bucurat de distracția și surprizele fiecărei zile, primind și primele trofee din viața lor.„N-o să uit niciodată tabăra aceasta!”, a mărturisit eleva Maria Ciobotaru, iar Andreea Paraschiv a adăugat: „Mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru noi. Vă iubim!”.