Home Campanii in desfasurare #alaturideteo: A mers la medic din cauza durerilor de cap, însă a...

#alaturideteo: A mers la medic din cauza durerilor de cap, însă a aflat că are o boală extrem de rară

1160

Spre sfârșitul lunii noiembrie 2016. Teo se plângea tot mai des de dureri de cap și stări de disconfort. Se ocupă în continuare extraordinar de învățat și de voluntariat, zâmbește ca de obicei și pare fericită. Vorbesc cu ea și este încă bine.

30 noiembrie 2016. Dureri de cap, stare confuzională, grețuri. Teo este internată la Spitalul Clinic de Urgență din București. Teo nu mai zâmbește. Teo nu mai răspunde. Teo intră în comă.

Astfel povestesc colegii de facultate ai Teodorei despre drama fetei de 20 de ani.
Teo este una dintre studentele cele mai apreciate și implicate ale Facultății de Drept, din cadrul Universității din București. Are numai note bune la examene și îi place să se implice în activitățile Asociației de Studenți și să îi motiveze și pe ceilalți să o facă. Tânăra își dorea să devină judecător și muncea în fiecare zi pentru asta.
Însă totul s-a schimbat brusc în momentul în care, din cauza unor banale dureri de cap, Teo a mers la medic și a aflat că suferă de encefalită autoimună, o boală foarte rară, imposibil de tratat în România. Este vorba despre un sindrom care provoacă tulburări de memorie, tulburări psihiatrice, alterarea stării de conștiență, în cazul Teodorei fiind asociat și cu prezența unei tumori.
La trei zile după internare, fata a intrat în comă.
Tumora a fost extirpată, dar Teodora nu răspunde la tratament, iar organismul ei slăbit nu mai are putere să lupte. Singura ei şansă de a supravieţui este un tratament în străinătate, iar părinţii se roagă să facă rost de bani pentru a-şi vedea singurul copil salvat, până nu e prea târziu.

Medicii spun că este al doilea caz din România. Teo încă nu răspunde. Dar noi vrem să răspundă.

Familia Teodorei este disperată și are nevoie urgent de 15.000 de euro pentru a-i asigura transferul la una dintre clinicile din străinatate. Apoi, Teodora va avea nevoie de alți bani pentru tratament și recuperare.
Prietenii şi colegii ei de şcoală vor să ajute şi s-au mobilizat pe Internet pe pagina #alaturideteo, unde oamenii care vor să îi întindă o mână lui Teo pot găsi mai multe informații.
Cei care doresc să îi sară în ajutor Teodorei sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon 021 527 1993 sau prin mesaj privat pe Facebook.

Ne dorim ca Teo să fie bine și să poată munci în continuare să devină judecător.