Home Campanii in desfasurare Schimbă o viață Am continuat să trimitem „Bucurie la cutie”

Am continuat să trimitem „Bucurie la cutie”

Unul din 10 copii merge la culcare flămând. Unul din cinci copii merge pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la școală. Doi din zece copii abandonează școala. Sunt statistici care ne sperie, însă sunt cifrele care pun o oglindă uriașă asupra țării noastre și, mai presus, asupra viitorului ei.

Există copii care se încăpățânează să meargă la școală, chiar dacă știu că vor ajunge cu picioarele înghețate, în ghetuțele care îi strâng, pentru că este deja a treia iarnă când le poartă. Sunt copii care pleacă la școală cu haina pe care au mai purtat-o și fratele și sora mai mare, atunci când erau de vârsta lor, și care e cusută și peticită în mai multe locuri. Aceștia sunt copiii care nu au de multe ori ce mânca atunci când se întorc de la școală, dar își fac temele, pentru că au înțeles că școala este colacul lor de salvare.

bucurie

Campania „Schimbă o viață” ne-a adus în atenție povești impresionante ale copiilor care se străduiesc să ia note mari la școală, desi pleacă fără pachețel în ghiozdan. Noi știm că sunt mulți cei care au nevoie ca noi să fim OAMENI, și de aceea am pornit Campania „Bucurie la cutie”, cu care am reușit să facem fericiți mai mulți copii în apropierea zilei de Crăciun din 2016. Am  vrut să continuăm.

De data aceasta, de Paște, am reușit să aducem bucurie a 110 copii, care știau cel mai bine sensul expresiei „nu am”. Ne-am dorit să le aducem micuților zâmbete, dar și mai multă încredere în bunătatea oamenilor, care există și care le sare în ajutor atunci când au cea mai mare nevoie.

 17795809_1236528953127035_8705287853863387503_n-horz

Se spune că oamenii buni știu să facă bine a tot ce trăiește. Noi vrem să credem că oamenii buni sunt tot mai mulți și tot mai atenți la ceilalți, care au nevoie de un sprijin atunci când le e foarte greu să se ridice. Astfel de oameni au fost cei de la Franke, cei care au mers la Familia Aliman pentru a le întinde o mână de ajutor.

poza-buna

Însă fotografiile vă pot povesti despre lipsurile cu care se confruntă. Familia Aliman are mare nevoie de mobilier, ei nu au nici măcar paturi pe care să doarmă. Le mulțumim celor care vor să dea și celor care nu au, care vor să schimbe vieți în mai bune!

Copiii familiei Năstase o văd în fiecare zi pe mama lor cum suferă, iar pe tatăl lor cum se străduiește să muncească singur pentru a-i crește. Doamna Năstase are 37 de ani și a primit un diagnostic care cutremură pe oricine: cancer la sân. Până se va opera, femeia urmează un tratament cu citostatice care o slăbește extrem de tare și astfel nu mai este capabilă să muncească și să le poată oferi micuților ei tot ce are nevoie.

Le suntem recunoscători celor care și-au găsit timp să participe în campania „Bucurie la cutie” și să ofere Familiei Năstase câteva zile cu mai puține griji. Printre aceștia a fost și Cristina Silivestru, care și-a dorit și a reușit să aducă familiei Năstase fericirea de care are parte prea rar.

Marcela Chira își crește singură cei trei copii într-o camera închiriată, pentru care plătește mai mult decât își poate permite. Deseori se întâmplă să-și ia de la gură, pentru ca cei mici să mănânce mai mult. Suportă mult mai ușor o zi în care stă nemâncată, decât durerea să-și lase copiii flămânzi. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, Marcela și copiii ei au avut anul acesta parte de sărbători cu liniște și cu masa îmbelșugată.

Viața Deliei este acum luminată de Maya și de Evelyn, cele două fetițe minunate de 9 luni și de 3 ani. Micuțele s-au născut, însă, cu o alergie la laptele de vacă, atât de necesar pentru dezvoltarea lor normală, iar laptele recomandat pentru problemele lor este mult prea scump pentru cât își poate permite familia. Bucuria la cutie a ajuns și la ei, alături de siguranța ca nu vor fi uitați atunci când au nevoie de ajutor, și de fericirea de a avea jucării noi și mâncare gustoasă pe masa de Paste.

img_4912

Pentru acești copii, bucuria iese dintr-o cutie de carton. Cutia pe care o deschid și descoperă lucruri de care au parte prea rar, dar de care alți copii mai norocoși s-au plictisit deja. Ciocolata și jucăriile simple le aduc zâmbete care au un preț infinit mai mare decât conținutul cutiei. Și, în primul rând, le oferă sentimentul că există oameni care au grijă de ei și care le sunt alături atunci când au nevoie.