Home Campanii in desfasurare Cărțile ajunse în mâinile copiilor din Popricani, Iași, îi vor ajuta să...

Cărțile ajunse în mâinile copiilor din Popricani, Iași, îi vor ajuta să devină oameni mari

Campania “Lăsaţi-mă să învăţ” a apărut din nevoia de a da o șansă copiilor dornici de învăţătură care nu au acces la biblioteci şi care nu-şi permit să-şi cumpere manuale şi cărţi şi care, din cauza lipsurilor, abandonează şcoala în număr tot mai mare, cu fiecare an ce trece.

În cadrul Campaniei “Lăsaţi-mă să învăţ – 2014″”  organizată de  FUNDAȚIA ”MEREU APROAPE”, Biblioteca Publică Popricani a primit o donaţie de 1.000 de volume de carte pentru susţinerea proiectului „Serviţi vă rog, Mişcare!cu rol educativ şi de încurajare a lecturii în rândul copiilor și tinerilor.

„Serviți vă rog, Mișcare! este destinat elevilor cu vârste cuprinse  între 7 – 10 ani şi are ca obiectiv  adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Este un program în care ludicul este împletit cu asimilarea de informaţii despre alimentaţia sănătoasă și mişcare.

După ce cărțile de literatură școlară au ajuns la ei, în semn de mulțumire, reprezentanții bibliotecii ne-au scris un mesaj:

“Am primit cărţile. Prilej de mare bucurie pentru mica noastră bibliotecă. Nu putem decât să vă mulţumim și să vă asigurăm că aceste cărţi vor ajunge în mâinile copiilor, pentru a-i ajuta să devină oameni mari.

Cele 1.000 de volume de carte, contribuie la îmbogățirea fondului  de carte și oferă elevilor posibilitatea de a lectura autori clasici români, iar câștigul este imens.

Oricând vă aşteptam la Iaşi cu mare plăcere”.