Home Campanii in desfasurare Cătălin este definiția ambiției, dar are nevoie și de ajutorul nostru

Cătălin este definiția ambiției, dar are nevoie și de ajutorul nostru

Actualizare 29 mai 2016: Cătălin a primit o donație de 15.000 de euro din partea emisiunii ”Te cunosc de undeva”.

Cătălin Furculescu are 25 de ani și este student în anul 5 la Universitatea de Medicină din București. În 2012 a rămas paralizat de la gât în jos, după ce a fost la scăldat cu prietenii și a sărit în apă.

A fost operat la spitalul Bagdasar-Arseni și de atunci viața sa se împarte între spitale de recuperare și căminul facultății.

Deși are de înfruntat toate aceste probleme, Cătălin are rezultate foarte bune la facultate, învață pentru rezidențiat și își dorește să continue în acest domeniu. Spune că-și va alege o specializare în care să poată profesa, deși visul lui era să devină neurochirurg.

Mama lui a renunțat la serviciu și acum este asistent personal cu salariu minim pe economie. Trebuie să fie lângă el pentru că este dependent 100% de ea. Singur, poate doar să învețe.

Locuiesc în căminul B2 al Facultății de Medicină din București, camera este foarte mică, iar baia este pe hol. Directorul social le-a oferit o cameră în alt cămin cu condiții mai bune, dar i-a condiționat să își facă rampă pentru scaunul cu rotile. De asemenea, o altă necesitate ar fi un pat și o saltea specială pentru condiția sa.

Transportul este o altă problemă pentru ei, fiind obligați să meargă mai mult cu taxiul pentru că trebuie să facă stagiile de practică în spitale.

Este un băiat deosebit, dar care are nevoi speciale și cheltuieli pe măsură.

Oricine dorește să-l ajute, o poate face donând în conturile campaniei ”Schimbă o viață”, cu mențiunea ”Cătălin Furculescu”

CIF 18212553:
în lei: RO63BRDE450SV57339384500 deschis la BRD GSG SMCC, Cod SWIFT: BRDEROBU

în Euro: RO31BRDE450SV23761534500