Home VREAU SA AJUT Cazuri Doar o operatie pe cord deschis efectuata in Italia ii mai poate...

Doar o operatie pe cord deschis efectuata in Italia ii mai poate salva viata Biancai Cotorceanu

Scrisoare catre prieteni,

Cu toate ca sunt un copil plin de speranta, cand am aflat boala cu care am fost diagnosticata am simtit ca totul se sfarseste  – nu credeam ca acest lucru mi se poate intampla mie. Nu m-am gandit niciodata  ca voi fi nevoita sa trec printr-o situatie asa de grea,  cum este operatia pe inima. Cand  m-am dus la control,  ma asteptam sa mi se spuna ca am ceva, dar nu o boala atat de grea  si nu la inima! A fost socant! Incepusem sa ma gandesc cum, intr-o secunda, toate visele ti se pot spulbera. M-am speriat foarte tare si am inceput sa plang, iar cuvintele doctorului “Nu se poate rezolva decat prin operatie”, imi rasuna in fiecare zi in minte si ma cutremura. Imediat dupa ce am iesit din cabinetul doctorului, i-am spus tatalui meu sa nu ma lase niciodata si i-am cerut cu lacrimi in ochi sa faca tot posibilul sa ma salveze. A inceput si el sa planga si abia imi mai putea spune cateva vorbe de incurajare.

Mi-am dat seama ca operatia nu se poate face decat in strainatate, iar daca nu reusesc  sa strang banii cat mai repede, exista posibilitatea sa mor in somn. Va dati seama, nimic  nu este mai socant ca gandul ca, atunci cand pun capul pe perna,  sa nu stiu daca ma mai trezesc dimineata. Vestea acestei  boli m-a schimbat total. Acum sunt mult mai nervoasa cu cei din jur si nu mai am nici o speranta . Daca Dumnezeu este bun si imi va intelege aceasta grea suferinta ii va ajuta pe oameni cu inima mare sa inteleaga ce multa nevoie am de acesti bani pentru operatie, si ca acesti bani pentru mine inseamna sansa la o noua viata. Va multumesc din suflet,

Bianca.

Bianca are 15 ani si se afla la rascrucea unei mari incercari: incearca sa ramana in  viata pana la operatia pe cord deschis care va fi efectuata de o echipa de medici chirurgi cardiovasculari de la o clinica renumita din Italia, Giannina Gaslini!

In urma cu cateva luni a aflat ca inima ei este defecta: a fost diagnosticata cu regurcitare tricuspidiana, defect de sept interatrial de tip ostium secundum, cu shunt stanga dreapta semnificativ hemodinamic, hipertensiune arteriala pulmonara, BRD incomplet.

Povestea … ca orice poveste.

“ – Doamna doctor, sunt cumva doi, ca asa simt ca ar fi doi copii, nu unul!?”

-         Nu, doamna, e unul, e o singura bataie de inima.”

Si totusi, in momentul nasterii, tatal a aflat cu mirare, mama fiind anesteziata total, ca e tata de baiat si … de fata!

Mama a aflat la randu-i despre gemeni, din discutia dintre doua asistente, care trebaluiau pe langa ea, in camera de terapie intensiva, in momentul in care devenea constienta de ce se intampla in jur:

-         Eei, ai vazut, a facut ea doi?

-         A facut, iaca, acu are si baiat si fata!

A stiut, intuitiv, ca despre ea vorbesc cele doua femei, desi se mai aflau si alte mamici in paturile alaturate.

-         Asta sunt eu, despre mine vorbesc! Am doi, nu unul! A intrebat, apoi:

-         Sunt sanatosi?

-         Sunt sanatosi, fetita e mai vioaie!

Copiii au crescut frumos, iubindu-se si sprijinindu-se unul pe celalalt. Au invatat foarte bine, cot la cot, au impartit totul, ca doi frati adevarati. Si-au facut prieteni si s-au bucurat amandoi de dragostea si protectia familiei.

Vara anului 2011. Este week-end. Mama si fiica trebaluiesc prin bucatarie. Mama aude un oftat adanc al Biancai:

-         Ce-ai Bianca, mama? De ce oftezi?

-         Nu oftez, mami, nu stiu ce am, parca nu am aer… .

-         Ti-o fi cald! O fi stresul de vina?

Bianca trecuse cu bine peste examenul de capacitate si fusese repartizata la Liceul Pedagogic Spiru Haret, din Buzau.

Raspunsul Biancai trecuse aproape neobservat. Simptomatologia, insa, persista. Dificultatile respiratorii se intetesc in lunile care urmeaza, asa ca se imbarbateaza si isi informeaza parintii ca ceva nu e in regula cu ea. Trebuie sa consulte un medic.

Tata si fiica ajung la doua dintre cele mai renumite spitale din Bucuresti, unul de copii si unul de adulti. Incep investigatiile  cardiologice. Concluzia medicala finala debusoleaza copilul si parintele deopotriva: malformatie grava a inimii. Solutia: operatie pe cord deschis, o operatie complicata si care implica riscuri. Eventual, medicii romani ar putea opera, asistati fiind de medici chirurgi cardiologi din strainatate.

Doamna doctor Cristina Olteanu confirma si domnia sa diagnosticul si ia legatura cu Institutul Inimii “Giannina Gaslini” din Genova – Italia pentru cost estimativ si accept pentru operatie.

1 mai 2012. Mama isi vegheaza fiica care doarme. La un moment dat, Bianca inceteaza sa mai respire.

-         Am simtit cum ma sufoc! Pur si simplu, nu am mai putut sa respir!

Este foarte speriata. Plange mult, pe ascuns. Se gandeste la toate: de unde o sa faca familia ei rost de bani pentru operatie, stie ca ii este teama de momentul operatiei, de operatie in sine, este preocupata de ce se va intampla daca … daca inima ei se va opri. Noptile de insomnie trec greu. Face exercitii de respiratie “inventate” de ea: respira des  si profund, pana simte ca isi revine.  Este din ce in ce mai nervoasa, nu mai are rabdare. Asteptarea aceasta o copleseste! La fel si incertitudinea.

-         Ce se va alege din mine? Ce se va intampla cu mine? Unde se vor duce visele mele?

Nu este suparata pe viata, nu este suparata pe sine. Nu stie “de ce”, de ce i s-a intamplat tocmai ei! S-a gandit la … pacate.

-         Care pacate, Bianca? – O intreb.

-         Nu stiu, ale mele, nu stiu ale cui!

-         Bianca, draga mea, nu exista pacate, ci incercari peste care, cu credinta si vointa, reusim sa trecem! Ce alegi?

-         Sa traiesc!

Parintii fac eforturi disperate sa isi salveze fiica. Interventia chirurgicala costa aproximativ 16.000 euro, poate si mai mult, in functie de evolutia postoperatorie.

Sunt bani care nu se strang usor. Dar este vital sa-i strangem!

Trebuie sa ajunga URGENT in Italia! Si va ajunge! Si va trai! Si va fi invatatoare sau profesor sau orice isi doreste ea sa fie. Este deja un OM si inca unul cu suflet mare!

Toata pretuirea si recunostinta noastra:

·        Echipei de medici chirurgi cardiologi de la spitalul “ Giannina Gaslini”, din Genova  http://www.cuoregaslini.it/

·        Doamnei doctor cardiolog pediatru, Cristina Olteanu, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, din Bucuresti.

Salvand un copil, salvam, in fapt, LUMEA!

Dana Dumitrache

Bianca  va este recunoscatoare pentru cei 2 Eur donati prin sms trimis la 848 (numar gratuit) in retelele VODAFONE, ORANGE SI COSMOTE (le multumim ca sunt alalturi de noi in Campania aceasta),

De asemenea, puteti dona (Bianca va multumeste si pentru acest gest minunat) prin Romtelecom, formand :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Sau direct, in contul Fundatiei Mereu Aproape, cu mentiunea “pentru Bianca Cotorceanu”

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU