Home Actiuni Elevii de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” studiază acum pe...

Elevii de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” studiază acum pe un pian performant Steinway

Primele acorduri ale noului pian Steinway au răsunat miercuri, 16 decembrie, în Sala de Concerte a Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Elevii Colegiului au interpretat cu virtuozitate, la pian, partituri celebre: Luca Rusu a interpretat Studiul op. 10 nr. 3 de Frédéric Chopin, iar Marius Deneș Studiu după Paganini nr. 6 de Franz Liszt. Ștefan Aprodu a interpretat la vioară Poloneza de H. Vieniawski. Alături de ei au fost Corul de cameră Consonnace condus de Ana Lăcrămioara Pauliuc și Orchestra simfonică a Colegiului condusă de dirijorii Nicolae Racu și Andrei Ștefan Racu.

Achiziționarea pianului Steinway a fost posibilă în urma campaniei „Un pian pentru Lipatti” derulată de Fundația Mereu Aproape împreună cu beneficiarul, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și având susținerea Primăriei Sector 4.

Demersul a avut sprijinul Intact Media Group, Orange, Vodafone, Telekom Romania Mobile și ARC Romania (Asociația pentru Relații Comunitare). Campania a urmărit strângerea a 60 de mii de euro însă suma finală este de aproape 70 de mii de euro. Cu banii strânși, prin SMS și prin ajutoare financiare nominale, reprezentanții Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” au cumparat un pian performant Steinway în valoare de 114 mii de euro.

Campania s-a desfășurat pe platforma „Donează mai simplu”, http://donatie.ro/, a ARC Romania, care a alocat numărul de SMS 8834. Românii i-au susținut pe elevii de la Colegiu cu o donație de 2 euro pentru fiecare SMS trimis.

Mulţi artişti din scena muzicală românească care şi-au petrecut anii de liceu în băncile Colegiului „Dinu Lipatti” s-au alăturat campaniei. Gheorghe Zamfir, Smiley, Horia Brenciu, Monica Anghel, Pepe, Delia, Mandinga, Marcel Pavel, Elena Gheorghe, Nicole Cherry au susținut viitoarele generații de artiști în achiziționarea unui pian nou, performant.

Pianul pe care elevii de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” învățau magia sunetelor era foarte vechi, tinerii artiști făcând efortul de a ignora zgomotele sumbre pe care le făcea instrumentul pe care studiau.

Printre absolvenții celebri ai Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” se numără și Angela Gheorghiu, Gheorghe Zamfir, Cristina Anghelescu – violonist, Remus Azoitei – solist și profesor, Mihaela Martin – violonist.