Home Actiuni Festivalul Copiilor

Festivalul Copiilor

7127

Fundatia MEREU APROAPE impreuna cu Asociatia Culturala EURO EST ALTERNATIV vor celebra intr-un mod unic si cat mai placut atat pentru cei mici, cat si pentru parinti Ziua Internationala a Copilului, si anume prin organizarea FESTIVALULUI COPIILOR.

[flashvideo file=video/festivalul-copiilor.flv /]

Constienta fiind de rolul esential al familiei in societate si de importanta acordarii atentiei cuvenite celor mai importante fiinte din viata fiecaruia- copiii, Fundatia MEREU APROAPE a ales sa se implice in acest proiect de suflet care isi propune sa aduca fericire cat mai multor copii. Activitatile ce vor avea loc in cadrul Festivalului au menirea de a implica toti piticii participanti in negocieri si interrelationari, in arta gatitului, in magia zborului cu balonul si in lumea povestilor frumoase.

Stim ca cel mai placut mod de a petrece o zi speciala este impreuna cu cat mai multi prieteni, facand ceva ce ne place. De aceea, pe parcursul unei saptamani intregi Fundatia MEREU APROAPE va avea alaturi foarte multi prieteni si se va juca cu ei cele mai frumoase si interactive jocuri, va gati cele mai dulci deserturi si va privi lumea de sus dintr-un balon mare si colorat.

Fiecare parinte este invitat impreuna cu piticotul lui sa ia parte la un Festival aparte, sa se bucure de minunata lume a jocului si povestilor, sa se bucure de zambetele a sute de copii.

Vino si tu alaturi de noi in cele mai frumoase si pline de veselie zile ale verii!
1 si 5 iunie este saptamana copiilor, a copiilor nostri si a copiilor din noi!

Cu drag,
Echipa Fundatiei MEREU APROAPE

Festivalul Copiilor

PREZENTARE PROIECT

Spaţiul propus pentru desfăşurare: Parcul Tineretului

Data propusă: 31 mai – 5 iunie 2011

Organizatori:
– Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ
– Fundatia Mereu Aproape

Descriere eveniment

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor, vom invita toţi copiii din Bucureşti la cel mai mare eveniment dedicat lor. Manifestarea îşi propune să ofere copiilor cea mai largă gamă de divertisment: concursuri sportive, concursuri artistice, concursuri gastro, ateliere de creaţie, ceremonii de premiere, serbări şi petreceri.
Evenimentul se află la a doua ediţie.

Organizarea spaţiului de desfăşurare

a. Intrarea – poarta evenimentului
b. Scena pentru spectacole (100 metri pătraţi x 120.000 watt)
c. Pistă pentru balon cu aer cald (1.600 metri pătraţi)
d. Ateliere pentru creaţie (construcţii, modelaj, pictură) Spaţiul pentru Atelierele de Creaţie: 50 de mese cu 4 scaune fiecare
e. Discoteca copiilor
f. Standul Garfield
g. Centrul de educaţie civică
h. Spaţiul pentru competiţia de desene pe asfalt
i. Bucătăria copiilor
j. Studioul foto pentru copii şi garderoba de costume
k. Zona de dulciuri
l. Face Painting
m. Centru informaţii
n. Centru Organizatori
o. Centru de prim ajutor
p. Toalete ecologice

DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR

Călătorie cu balonul deasupra evenimentului
Fiecare copil împreună cu unul dintre părinţi va avea ocazia să zboare cu balonul deasupra evenimentului. Ridicarea de la sol şi manipularea balonului va fi coordonată de către un pilot.

Discoteca copiilor
Scena evenimentului este disponibilă pentru cei care vor să-şi etaleze calităţile de dansatori. Activităţile sunt coordonate de către un DJ.

Ateliere pentru creaţie

Atelierul pentru construcţii (copii vor avea ocazia să construiască singuri diverse clădiri din cuburi de carton)

Atelierul de modelaj ( copiii pot modela diferite forme în lut şi plastelină)

Atelierul de pictură ( copii au ocazia să picteze pe mai multe suporturi: ouă, carton, pânză, plăci de lemn, etc)

Atelierul de sculptură (îndrumaţi direct de bucătari specialişti, copii vor învăţa să sculpteze în fructe cu diferite unelte)

Competiţia de desene pe asfalt
Spaţiul pentru competiţie va ocupa cel mai mare teritoriu din cadrul evenimentului. Structura competiţiei va consta în 4 secţiuni de înscriere pentru copii. Secţiunile vor avea ca tematică cele 4 anotimpuri: primăvara, vara, toamna, iarna.

Garderoba şi studioul foto
Organizatorii vor pune la dispoziţia copiilor o garderobă formată din 200 de costume, care reprezintă diverse personaje din poveşti. Îmbrăcând unul dintre costume, fiecare copil se va putea deghiza într-un personaj din poveste şi va poza în faţa fotografilor prezenţi. Fotografii vor printa imaginile la faţa locului şi vor oferi gratuit fotografiile, copiilor.

Bucătăria copiilor
Cuprinde standul unde copiii învaţă să gătească şi să prepare diverse meniuri. Aici cei mici vor găti sub îndrumarea maeştrilor bucătari şi ulterior vor putea consuma diverse preparate culinare.

Face painting
Copii vor avea ocazia să fie pictaţi de către 4 profesori de desen.

Premiile Evenimentului
În cadrul fiecărui concurs se vor oferi premii pentru locurile 1,2,3 care vor consta în cupe , medalii, diplome, diverse materiale promoţionale, sucuri, dulciuri, jucării.

PROGRAMUL ARTISTIC

Spectacole de dans pentru copii

Spectacole de cântece pentru copii

Diverse spectacole

Spectacole sportive

Programul evenimentului

Luni, 30 mai
Garfield te invită să pictezi, desenezi, colorezi alături de el. Copiii vor avea ocazia să-şi exprime prin culori bucuria întâlnirii cu unul dintre personajele preferate din desenele animate. Toate lucrările vor fi premiate de către Garfield!

Marţi, 31 mai
Garfield te invită să găteşti alături de el cele mai năstruşnice sandwich-uri pe care ţi le-ai fi putut imagina vreodată! Toate sandwich-urile vor fi premiate de către Garfield!

Miercuri, 1 iunie
Garfield te invită să petreci împreună cu el ziua ta! Împreună cu Garfield vei prepara cele mai impresionante dulciuri. Garfield te va învăţa să-ţi pregăteşti singur dulciurile favorite! Te vei fotografia alături de Garfield îmbrăcat în diverse costume şi vei primi poza pe loc!

Joi, 2 iunie
Garfield te invită să construieşti alături de el. Vei construi din cuburi şi cutii de carton cetăţi, castele, case şi multe alte construcţii! Toate construcţiile vor fi premiate de către Garfield!

Vineri, 3 iunie
Garfield te invită să pictezi pe ouă alături de el. Vei avea ocazia să pictezi un munte de ouă! Toate picturile pe ouă vor fi premiate de către Garfield!

Sâmbătă, 4 iunie
Garfield te invită să sculptezi în legume şi fructe. Toţi copii vor sculpta în diverse legume şi fructe oferite de Garfield. Toate sculpturile vor fi premiate de către Garfield!

Duminică, 5 iunie
Garfield te invită să călătoreşti cu balonul cu aer cald! Toţi copiii care au participat la activităţile de peste săptămână, având la ei cartonaşele cu ştampila de participare, vor avea ocazia să se plimbe alături de Garfield cu balonul!
Finalul evenimentului va consta in eliberarea in aer a unui numar cat mai mare de baloane albastre „mereu aproape” care vor avea legate de ele cartonasul „inalta o dorinta”

ZILNIC- TARG DE JUCARII
Zona branduita, unde vor exista mese la care copiii prezenti vor fi invitati sa devina mici negustori, stimulandu-le spiritul comercial printr-un troc de jucarii.

Download FestivalulCopiilor.pdf