Home Campanii in desfasurare Lăsaţi-mă să învăţ Fundația Mereu Aproape, mii de cărți pentru copiii nevoiași

Fundația Mereu Aproape, mii de cărți pentru copiii nevoiași

Peste 500 de mii de romani sunt analfabeti. Peste 50% din adolescentii nostri au dificultati de citire si intelegere a unui text. Fundatia Mereu Aproape lupta de 3 ani pentru a schimba situatia. Mii de copii nevoiasi au primit carti prin Campania „Lasați-mă să învăț”

Campania Lasati-ma sa sa invat a aparut din nevoia de a da o șansa copiilor dornici de invatatura care nu au acces la biblioteci si care nu-si permit sa-si cumpere manuale si carti. Initiata in 2011 campania a facut fericiti mii de elevi din toate colturile tării. Acum, La inceput de an școlar 2500 de copii din Vaslui, din localitatile Pungesti, Bacani, Viisoara si Zorleni, au primit carti.

De asemenea, in 4 localitati vasluiene: Dodesti, Bacesti, Pungesti si Osesti, fundatia mereu aproape a donat 6000 de volume, mobilier si materiale didactice pentru amenajarea de centre de lectura. La Dodesti, se sprijina astfel infiintarea unei biblioteci publice pentru cei 2000 de locuitori.

Alaturi de Fundatia Mereu Aproape a fost in acest an si compania Chevron care a sprijinit si renovarea scolii de la Paltinis pe langa donații de uniforme rechizite si cărți. In plus compania a donat o ambulanta Spitalului de urgenta Vaslui.

Alatura-te si tu Campaniei Lasati-ma sa invat. Impreuna luptam pentru ca abandonul scolar sa scada. Sa nu uitam: disparitia scolilor si a bibliotecilor poate duce la dispariatia unor comunități.