Home IMPREUNA PENTRU CEI MICI

IMPREUNA PENTRU CEI MICI

Poveştile încep întotdeauna cu… “a fost odată”.

Povestea noastră, a fundaţiei Mereu Aproape, începe de această dată cu… “ar trebui… să existe”.

 Ar trebuie să existe, ar trebui să avem un spital pentru copiii noştri. Un spital aşa cum ne dorim fiecare, aşa cum am văzut prin filme, aşa cum vedem prin străinătăţuri.

Ar trebuie ca ai noştri copii, prichindei, măricei, mărunţi… COPII,  să poată fi trataţi în ţară, în România. Fie că discutăm de o simplă gripă sau un guturai, fie că discutăm de boli grave, de risc vital.

 Ar trebui….

Este verbul care ne defineşte, care defineşte o nevoie, a noastră, a tuturor, a celor care sunt părinţi, a celor care îşi doresc, îşi  propun să devină părinţi şi chiar a celor care încă se mai gândesc dacă în aceste vremuri pot şi vor să devină părinţi.

Sau poate că povestea noastră ar trebui să înceapă cu o definiţie. Seacă, searbădă, aşa… ca în DEX: “fiu, fiică, vlăstar, mlădiţă, prunc, ţânc, fecior, cocon”…ei… dar câte nu sunt….

Să definim atunci şi termenul părinte? Il ştim toţi, oare? Trebuie să îl ştim? Sau termenul om?

În fapt… ar trebui să stim că���.

Ştiaţi că, în fiecare an, sute de copii români bolnavi iau drumul altor ţări fie pentru tratamente, fie pentru opera����ii, fie doar pentru analize?

De ce?

Fundatia – ALL

Păi, foarte simplu: cel mai mare spital de pediatrie din ţară – Marie S. Curie nu a mai fost renovat şi dotat cu echipament medical (performant) din anii ‘80.

Ca micuţii noştri să fie mereu în siguran����ă, “reparatorii de îngeri” trebuie să aibă UNDEşi CU CE să ne trateze copiii.

Aşa că noi toţi şi fiecare în parte trebuie sa facem imposibilul posibil în România. Suntem ���Împreună pentru cei mici”, o campanie a Fundaţiei Mereu Aproape, realizată  cu sprijinul  BRD- GSG.

“ÎMPREUNĂ PENTRU CEI MICI” se numeşte campania prin care ÎNCERCĂM să strângem fondurile necesare renovării şi dotarii blocului operator al Clinicii de chirurgie “Alexandru Pesamosca” din spitalul Marie Curie.

Chiar dacă pare greu, atunci când pui tot sufletul în ceva ce îţi doreşti foarte tare, visul  se poate  transforma în realitate. Vă aduceţi aminte acel faimos “daţi un leu pentru Atheneu?” Şi Atheneul s-a făcut. E mare, e frumos şi… ne mândrim cu el.

“Haideţi să haidem!”  spunea, nu demult, o persoană publică. Păi, să haidem, zic, spre a face ceva. Dacă nu noi, atunci cine? Să nu mai aşteptăm ”să se facă”. Ci… să facem! Pentru că putem, pentru că ne pasă, pentru o mie de motive şi altele un milion pe lângă.

Pentru început… nu suntem singuri pe drum. Mai repede de cât am crezut ni s-au alăturat oameni frumoşi şi buni care, si ei, vor face ca blocul operator al clinicii de chirurgie din spitalul Marie Curie să fie “ca afară”.

Aşadar, marii campioni ai României: Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi şi-au unit forţele pentru acest lucru. Bucuria noastră e şi mai mare când vă spunem că ei nu sunt singurii: binecunoscuta soprana Angela Gheorghiu, dirijorul Ion Marin, Tudor Gheorghe sunt toţi alături de noi ca să… haide să haidem, să ducem la bun sfârşit această dorinţa, caruia i-am spus “Împreună pentru cei mici���.

Unul dintre cele mai emoţionante momente de până acum a fost luna trecută,  pe 25 septembrie,  când împreuna cu Nadia Comăneci, Ilie Nastase şi Gheorghe Hagi am vizitat spitalul Marie Curie.

Ne-am întâlnit acolo cu copiii pe care “reparatorii de îngeri������� (caci aşa le spun cei mici medicilor din spital) se luptă să îi salveze, cu medici minunaţi pentru care spitalul a devenit a doua casă. Medici care fac tot ce le stă în putinţă să îi ajute pe toţi micuţii care vin la ei.

Fundatia – ALL

Emoţia acelei zile a continuat seara când, în emisiunea �������Sinteza Zilei”de la Antena 3, cei trei mari campioni împreună cu Alessandra Stoicescu – presedinta Fundaţiei “Mereu Aproape” şi Liana Stanciu- preşedinta Fundaţiei “Salvaţi-vă îngerii��� au venit să povestească tuturor despre vizita pe care au făcut-o la spital.

Tot la “Sinteza Zilei”, Romania a auzit, în premieră, imnul campaniei “Impreună pentru cei mici” – melodie compusă de trupa BERE GRATIS special pentru această campanie.

In curând va fi gata şi videoclipul imnului dar şi un nou spot de promovare a campaniei. 

A fost emoţionant pentru noi, cei din FMA (caci noi aşa ne spunem, FMA) să vedem cum, toţi ca unul, realizatori de emisiuni, prezentatori, reporteri poartă tricourile pe care scrie 8844, numarul de SMS al campaniei. Nu le-a cerut-o nimeni. Au vrut să ne ajute. Ne simţim onoraţi!!! Şi le multumim. Sincer, din toată inima.

 Ei, dar asta cu tricourile campaniei pe care se află inscripţionat numărul de SMS 8844, număr la care se donează în contul campaniei “Împreună pentru cei mici”, trebuie mai mult povestită. Povestea (din aceasta poveste) a tricourilor e simplă: s-au facut şi toată lumea şi-a dorit să le poarte, şi toţi şi-au dorit să ne ajute. Facem referire aici la colegii din Antena 3.

Noi, FMA-iştii, facem din când în c��nd şi glume. Dar nu e o glumă faptul că Antena 3 a devenit mai mult decât un post de stiri. E UN POST TV UMANITAR, un fervent susţinător al cauzelor noastre, ale FMA-ului.

Păi, cum altfel să ştie toată lumea cât de mult este nevoie ca blocul operator al clinicii de chirurgie pediatrică “Alexandru Pesamosca” din spitalul Marie Curie sa fie dotat şi utilat?

Ce înseamnă asta? Cel putin 1 milion de euro. Sună mult. Păi, chiar e mult! Dar avem convingerea că vom reuşi. Cu dumneavoastră, cei care ne sunteţi alături, şi cu dumneavoastra, cei care nu ne sunteţi alături, cu cei care cred în noi şi cu cei care nu cred în noi, cu cei care cred în ceea ce facem şi cu cei care nu cred în ceea ce facem. Noi credem si ne pasă!!! Haideţi, ca împreună să renovăm si să dotăm blocul operator aşa cum trebuie!!!

Noi credem că se poate. Trebuie doar să  îţi dore����ti.

Cum poţi ajuta şi tu? Alătura-te campaniei noastre ! Distribuie mesajul nostru, trimite un SMS la 8844 şi donează 2 euro,  pentru salvarea unui înger.

Numai împreună putem alina suferinţa copiilor noştri şi numai împreuna le putem da o sanşa să fie sănătoşi. Iar noua, tuturor, sansa de a ne tine copiii acasa.

Putem. Doar să vrem….

Noi credem că vrem!!! Voi?!!

_____________________________________

Modalitati de donatie:

  • SMS: 8844, valoare 2 euro, valabil in Orange, Cosmote si Vodafone.
  • pay pal-ul de pe site-ul FMA ( cu rugamintea de a specifica campania),
  • contul FMA in lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, deschis la BRD GSG SMCC, si
  • cont in Euro RO  31 BRDE 450 SV 2376 153 4500 deschis la BRD GSG SMCC, cod SWIFT   BRDEROBU

_______________________________________________

[catlist name=impreuna-pentru-cei-mici excerpt=yes thumbnail=yes template=’catPage’ thumbnail_size=200,200]