Home VREAU SĂ AJUT Cazuri LUCA DUMITRACHE

LUCA DUMITRACHE

Cate vise au femeile cand in pantecul lor creste o viata noua. Cata bucurie, cata speranta si cata dorinta ca pruncul lor sa fie sanatos. Uneori, natura se incapataneaza si loveste fara pic de mila. Luca, al doilea copil al familiei, a venit pe lume cu greu, in urma cu 5 luni si jumatate, dupa doar 36 de saptamani de sarcina, primind nota 8. Un baietel frumos, dorit si… cu o GAURA IN INIMA.

Suferinta nu a fost de ajuns, in urma cu o luna, mama a descoperit ca Luca nu vede. Medicii i-au confirmat ca este vorba de o dezlipire de retine la ambii ochi, a carei cauza a fost pusa initial, pe seama nasterii premature. Ulterior s-a descoperit ca este vorba de o cauza genetica a carei diagnosticare exacta nu se poate face decat printr-o serie de analize, la un institut de specialitate din Germania, costul putand ajunge in functie de complexitate, pana la 5000 de euro. Apoi, cel mai probabil, va fi necesara si o deplasare acolo pentru evaluarea micutei si stabilirea metodelor de terapie. Transport, cazare, insotitor vorbitor de limba engleza, bani de hrana, una peste alta, costurile se ridica la alti aproximativ 5000 de euro. Disperarea, suferinta crunta sunt sentimente care tortureaza parintii zi de zi, realizand ca din indemnizatia de crestere a copilului si un salariu de agent de paza, nu pot  economisi cu nici un chip, banii necesari si sa le ramana si ceva pentru intretinerea celor doi copii. Oamenii cu suflet bland, sunt rugati sa li se alature si sa-i ajute sa stranga cei aproximativ 10.000 de euro, necesari diagnosticarii bolii de care sufera ochisorii micutului Luca iar apoi, pentru vindecarea inimioarei sale.

Cristina Dumitrache (mama lui Luca): „Deoarece a stat prea mult timp in incubator, medicii mi-au spus ca este posibil sa apara sechele mai tarziu. Nu va puteti inchipui insa, ce am simtit cand am sesizat ca Luca scapa jucariile din manuta si nu vede sa le mai prinda. Suntem disperati si ne gandim ca boala poate ajunge in stagiul IV, cand nu se va mai putea face nimic pentru a-si recupera vederea. In curand, dupa ce face 7 luni, ni s-a spus ca se poate opera si la inima, numai sa avem banii.”

Daca vrei sa ajuti acest copil, DONEAZA 2 euro prin SMS la 848 (oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange. *Nu se percepe TVA)
sau  alte modalitati de donatii:

1. Romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

2. SMS: 848 – 2 euro, oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange.
*Nu se percepe TVA.

3. Conturi Fundaţia Mereu Aproape, CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU