Home Campanii finalizate Cosmarul alb ÎMPREUNĂ ÎNFRUNTĂM COȘMARUL ALB – Raport campanie

ÎMPREUNĂ ÎNFRUNTĂM COȘMARUL ALB – Raport campanie

Campania „Impreuna infruntam cosmarul alb” a fost derulata de catre Fundatia Mereu Aproape, in perioada 12 – 24 februarie 2012, avand ca scop sprijinirea in regim de urgenta a persoanelor grav afectate de ninsorile abundente din lunile ianuarie si februarie.

LOCATII

In cadrul acestei campanii s-au efectuat deplasari in judetele Buzau (localitatile Glodeanu Silistea, Posta Calnau, Rusetu, Carligu Mare) si Vrancea (comunele Balesti, Tataranu si Ciorasti).

BENEFICIARI

Numarul estimativ al beneficiarilor: 500 de familii

MOD DE ACTIUNE

Sprijinul oferit sinistratilor a constat in oferirea de produse precum: alimente, apa, lemne de foc, incaltaminte, imbracaminte, detergenti, paturi, lopeti, lanterne si baterii, insumand o cantitate de peste 25 de tone.

In paralel, echipe de voluntari, au ajutat la deszapezirea cailor de acces si a gospodariilor.

VOLUNTARI

In campanie au fost implicate vedetele de televiziune: Alessandra Stoicescu, Dani Otil, Andrei Zaharescu, Mircea Badea, Adrian Ursu si Mihaela Calin.

Echipele care au inlesnit derularea actiunilor din cadrul campaniei, au numarat in total, peste 200 de voluntari.

SPONSORI / DONATORI

Campania a fost sustinuta de numeroase companii si persoane fizice intre care se numara: Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente; Sifee Utilaje, Amgen Romania, Real Hypermarket, Europa Travel, BCR, Schneider Electric, Best Tourist, Carrefour, Camelia Sucu, Selgros, Savoria, Albalact, OTT Curier, Macromex, Hochland, Avitrans, Asociatia AAD-CAR EXPRESUL CFR Bucuresti, Farmexim, Meda Prod, Baumax, Kandia, Wringley, Unilever, Renania, Universitatea Lumina, Adrian, Stanciu Calin, Gabriela, din Timisoara, doamna Marioara – o persoane extraordinara, Radu Stefana si Ioana din Oradea, Scoala 175 din Bucuresti.

REZUMAT FINANCIAR

Valoarea totala a proiectului: 172339 lei

Sponsorizari banesti: 78580 lei

Sponsorizari in produse: 91759.16 lei

Sponsorizare servicii transport: 2000 lei

Achizitii produse: 44181.9 lei

Costuri servicii (transport ajutoare si persoane (elicopter, autocare, microbuze, masini de teren, camioane, dube de transport, catering voluntari): 34398.1 lei

TESTIMONIAL

“Ne bucuram ca, alaturi de Fundatia Mereu Aproape, am putut fi alaturi de persoanele afectate de caderile de zapada. Impreuna, am adus putin sprijin pentru aproximativ 80 de familii cu o situatie materiala dificila (familii cu multi copii, familii monoparentale, batrani). Nu este prima oara cand BCR vine in sprijinul persoanelor afectate de calamitati naturale. In 2010, ca raspuns la inundatiiile din vara, BCR a contribuit cu 30.000 de Euro si cu voluntari la constructia de case pentru sinistratii din Dorohoi si a pus la dispozitia clientilor sai mai multe metode facile pentru a dona. La fel ca in cazul inundatiilor de acum doi ani, suntem deschisi fata de clienti afectati de caderile de zapada sau de eventualele inundatii care vor urma si, daca vor fi dificultati in rambursarea creditelor, vom incerca sa gasim solutii pentru fiecare dintre ei, astfel incat sa ii ajutam in aceasta perioada dificila.” Ana Ilinca Macri, Head of Community Affairs and Internal Communication, BCR

BCR a derulat o campanie interna, prin care a incurajat angajatii sa doneze pentru persoanele inzapezite, iar banca a dublat suma stransa. BCR a fost sprijinita in aceasta actiune de partenerii sai, magazinele Metro si Real, care au oferit discounturi la alimente, si BCR Leasing , care a asigurat transportul alimentelor din Bucuresti in Vrancea. Pe langa donatia de alimente, BCR a mai oferit 1.000 de paturi persoanelor afectate de caderile de zapada din Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Vrancea si Ialomita, printr-un parteneriat cu Crucea Rosie.

ILUSTRAREA CAMPANIEI:

–       Video