Home Actiuni Școala Spectrum se implică din nou în campania ”Schimbă o viață”

Școala Spectrum se implică din nou în campania ”Schimbă o viață”

Elevii  Școlii Spectrum Iași, susținuți de părinți și profesori au decis ca de Paște să schimbe câteva vieți. Sensibili la povestea familiei Murariu copiii de la Școala Spectrum s-au mobilizat și au realizat tablouri pe sticlă și alte obiecte decorative de Paște, care au fost  puse spre vânzare în cadrul unui mic târg caritabil, deschis chiar  la parterul școlii.

Cristina, unul dintre copii Laurei Murariu este în clasa a opta, are o pasiune pentru matematică, dar nu are susținerea materială pentru a-și continua studiile. Cristina mai are încă patru frați, iar familia ei se descurcă cu greu în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, ea nu a renunțat la visurile ei, învață , participă la olimpiade și se pregătește serios pentru examenele din acest an.

Simona Toma, profesor de educație plastică, a fost mentorul acestei acțiuni: ”Povestea copilului, care își dorește să învețe, să performeze, deși situația financiară a familiei din care provine îi pune piedici, a făcut liniște în atelier. Tăcuți și atenți la cele ce aflau, copiii  de la Spectrum au îmbrățișat fără ezitare ideea de a realiza lucrări care vor fi vândute spre a susține educația altui copil. Ei au înțeles că fără educație nu poți avea un viitor. Așa că au accepat să daruiască din sufletul și priceperea lor cu toată deschiderea. Și iată-ne ajunși aici, cu peste 70 de picturi pe sticlă, în tehnica vitraliului, o tehnică deloc ușoară pentru ei, dar captivantă. Copiii de la Spectrum, de la cel mai mic, care are 4 ani și câteva luni, la cel mai mare, de clasa a V-a, au pictat cu mare interes, timp de 2 săptămâni, primul lor tablou pentru vânzare. Mulțumim părinților pentru susținere!” a declarat  Simona Toma.

Cei mici au fost entuziasmați de proiect, mai ales datorită faptului că scopul a fost de a ajuta alți oameni. „Nu am mai pictat niciodată un tablou pe sticlă până acum și nici nu știam ce este aceasta. A fost greu, dar interesant. Mi-a plăcut că pot face ceva, un lucru care poate ajuta un alt copil. Asta mi-a placut cel mai mult.”  a afirmat Amalia Cotovanu, elevă în clasa I la Școala Spectrum Iași.

Nu este prima dată când Școala Spectrum se implică în campania „Schimbă o viață”. Școala Spectrum din București a organizat un târg de obiecte decorative pentru Nicoleta și Veronica Lilea, Școala Spectrum din Ploiești a fost alături de Cristian Soare, printr-un târg culinar caritabil, iar cei de la Școala Spectrum din Cluj au vândut mărțișoare pentru a ajuta familia Rozsa. Le mulțumim din inimă pentru implicare!