Home VREAU SĂ AJUT Cazuri SELENA DARIA

SELENA DARIA

Selena DariaCand dam binete acestei existente nu banuim cat de incredibile, solicitante sau miraculoase sunt evenimentele care o anima. Dar ne straduim sa invatam sa traim, pas cu pas, o experienta de viata sau alta. Selena Daria Vlad a devenit, la doar 4 ani si 6 luni, un MAESTRU al vietii, asumandu-si plenar o incercare existentiala care ar dobori o alta fiinta umana mai putin daruita cu iubire, aceptare, tarie psihica si sufleteasca. La 2 ani si jumatate a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica, diagnostic care a devalmasit asteptarile parintilor sai iubitori si a atins cu neliniste si cu umbra suferintei acute copilaria mirabila a Selenei. Selena, pentru ca s-a nascut intr-o noapte cu luna, in lacrimile de bucurie ale mamei si ale tatalui.

In urma cu 3 luni, dupa alte 18 luni de tratament intensiv, cancerul a recidivat (recadere medulara si extramedulara), dar asa cum afirma cu determinare mama si fiica deopotriva, “cancerul tremura in fata sperantei”, deci bataliile cu boala vor fi castigate una dupa alta.
Urmatoarea provocare a fost deja marcata: Selena se va supune unui transplant de celule stem hematopoietice la un centru medical din strainatate, unde exista acces la banca internationala de celule stem (In Romania nu este functional registrul donatorilor), dat fiind faptul ca nu a fost gasit un donator familial compatibil. Costul interventiei chirurgicale depaseste cu putin 150000 EUR.

De-a lungul acestor experiente perene istovitoare, in jurul Selenei s-a format un un scut de ajutor care a sprijinit-o neconditionat. Selena a simtit aceasta putere, s-a hranit din aceasta si a reusit, astfel, sa depaseasca episoadele mai dificile. A invatat sa aiba rabdare sa fie conectata la aparate, sa aiba curaj sa suporte interventiile clinice invazive si dureroase, in fapt, a invatat ceea ce nici macar un om mare n-ar trebui sa stie.

Si cum dar din dar se face …. lumina, parintii ei incredibili de frumosi si de deschisi sufleteste, aidoma Selenei, au ales sa le fie alaturi si altor copii aflati in suferinta si au infiintat o asociatie non-profit care are ca scop imbunatatirea conditiilor de ingrijire si ajutorare a copiilor afectati de cancer – “ARIPI SPRE VIATA”: www.aripispreviata.ro .
Ce-I place Ingerului calauzit de Luna? Sa asculte povesti adevarate despre oameni adevarati, sa coloreze si sa picteze, sa-si vada parintii razand, sa sustina emotional alti oameni cu suferinte asemenatoare: “Ce te doare? Ti-a trecut? Hai ca o sa-ti treaca.”
Ce asteptari are? Sa nu se deschida usa de la salonul ei de spital si sa intre asistentele, sa zburde prin casa si in parcuri, sa fie iar sanatoasa si sa poata multumi cum se cuvine oricarui suflet de OM care se roaga pentru ea si-I daruieste din putin, preaplinul darului insusi: sanatate si VIATA.

Daca vrei sa ajuti acest copil, DONEAZA 2 euro prin SMS la 848 (oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange. *Nu se percepe TVA)
sau  alte modalitati de donatii:

1. Romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

2. SMS: 848 – 2 euro, oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange.
*Nu se percepe TVA.

3. Conturi Fundaţia Mereu Aproape, CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU