”Picioare grele”, așa își descrie o fetiță de opt ani mersul greoi care o face dependentă de sprijin permanent. Georgiana are paralizie cerebrală, dipareză spastică. De la un an face zilnic mai multe tipuri de terapii dar efortul ei a ajutat-o și o ajută doar să nu fie într-un scaun cu rotile. Spasticitatea dictată de boală și durerile nu au cum să dispară fără operație. Iar operația necesară Georgianei, extrem de scumpă, se face în Statele Unite. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau să Ajut” din care va fi sprijinită Georgiana dar și alți copii.
Georgiana s-a născut prematur, cu un kilogram și jumătate. A avut jumătate șanse să trăiască, jumătate să nu.
“A început o luptă. Da, atunci a început lupta. A noastră și a ei.+ La un an am sesizat că ceva e în neregulă. Nu putea să își țină capul foarte bine, nu stătea în funduleț. Atunci am fost la neurolog și ne-a dat vestea că are paralizie cerebrală.”, spune mama Georgianei.
Georgi este unul dintre copiii consultați la București acum un an de doctorul Park. El i-a explicat mamei că perspectivele pentru Georgi sunt foarte bune: va putea sa mearga independent in spatii protejate și cu sprijin, walker sau carje, pe distante lungi, va dobandi echilibrul pe care acum nu-l are si va scapa definitiv de spasticitate.
Așa cum copiii învață să meargă, Georgiana a învățat disciplina. Nu e zi în care ea să nu facă recuperare. În centre ori cabinete specializate dar și acasă.
Georgianei nu-i sunt însă suficiente terapiile. Boala ei are nevoie de o intervenție chirurgicală. Rizotomia dorsală selectivă o va ajuta pe Georgi sa mearga independent in spatii protejate și cu sprijin pe distante lungi, va dobandi echilibrul si va scapa definitiv de spasticitate.
“Ce ne dorim pentru Georgi? Ne dorim să o vedem să meargă singură. Deci, este visul meu, visul nostru ca părinți și visul ei.” 
Dacă doriți să o ajutați pe Georgiana, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Georgiana Cociu ”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>