De la curiozitate la uimire, de la surpriză la convingerea că Moș Crăciun a venit mai repede. Prin aceste stări au trecut peste cinci mii trei sute de elevi de gimnaziu în primele două săptămâni de școală. Copii din 20 de județe ale României au primit în dar ghiozdane echipate cu rechizite prin programul “Educație pentru România”. De șapte ani, Fundația Mereu Aproape și partenerul său exclusiv compania RURIS susțin elevii de gimnaziu în drumul lor de formare școlară și de dezvoltare emoțională, scopul proiectului fiind încurajarea învățăturii și reducerea abandonului.

 

 

Cele 5.320 de ghiozdane au ajuns în 56 de școli gimnaziale din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

De-a lungul a șapte ani consecutivi, echipa Ruris și cei mai mici membri ai echipei, împreună, au făcut minuni. Într-un timp record, au echipat și ambalat cu grijă 5320 de ghiozdane, asigurându-se că darurile ajung în școli chiar în prima săptămână de cursuri. Distribuția la nivel național a devenit o tradiție datorită sprijinului și implicării partenerilor Ruris, care au colaborat strâns cu echipa Ruris pentru a livra ghiozdanele în fiecare unitate școlară.

Fascinați de proiect, dar și conștienți de importanța educației, copiii echipei RURIS au pus umărul la treabă, dar s-au și bucurat de energia oferită de mobilizarea tuturor. Unul dintre ei, Sebastian, spune că “Eram aproape de vârsta copiilor la care vor ajunge aceste 5300 de ghiozdane, când compania Ruris a început acest proiect. Am crescut cu el și cred cu tărie că doar dacă dai mai departe din ceea ce ai, putem să facem diferența! Îi îndemn pe copii să continue să învețe și să își seteze obiective mari. Cu educație și perseverență, putem să realizăm lucruri uimitoare.”. Iar Mihnea le transmite elevilor “Să nu se panicheze dacă unele lucruri li se par dificile la școală! Să ia totul ușor, pas cu pas, de la prima oră de clasă până la ultima și, cu grijă, cu atenție și cu răbdare, la final de an școlar vor fi pregătiți să facă față oricărei provocări”.

Programul “Educație pentru România” se desfășoară anual, din 2017, în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”. În acești șapte ani, RURIS și Fundația Mereu Aproape au susținut 25.320 de elevi de gimnaziu din țară, majoritatea din mediul rural, cu ghiozdane și rechizite printr-o investiție în educație de aproape 350.000 de Euro.

 

  „Educația este temelia a tot. Un copil educat devine un adult sănătos, curios, curajos, gata să își facă viața frumoasă și, o dată cu a lui, pe a celor din jur. Un copil educat devine un adult gata să schimbe lumea în bine și gata să ajute atunci când vede în jurul lui ezitare, inerție ori durere. Pentru noi, echipa Fundației Mereu Aproape, și pentru partenerii noștri de cursă lungă de la compania românească RURIS, investiția în educație este o investiție în noi toți și în viitorul nostru pe care, fără dubii, ni-l dorim mai așezat, mai liniștit, mai plin de lumină, de bucurie și de frumos.”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

De șapte ani, RURIS este partenerul exclusiv al Fundației Mereu Aproape în acest proiect educațional amplu. „Ca om de afaceri, observ că tinerii din ziua de astăzi sunt creativi, cu aspirații mari dar totuși realiste, ceea ce reprezintă o evoluție semnificativă față de generațiile anterioare, din care și eu fac parte. Cred cu tărie că investind în educația tinerilor de azi, construim forța de muncă a viitorului. Acești tineri vor deveni angajații și liderii de mâine, iar pentru a contribui la dezvoltarea viitorului, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt bine pregătiți. Echipa Ruris este mândră că este un sprijin pentru acești tineri. Pentru noi, educația reprezintă unul dintre pilonii de bază ai valorilor noastre comune.

În calitate de părinte, mi-am încurajat întotdeauna copilul meu să studieze, să înțeleagă lumea antreprenoriatului, dar și să aprecieze importanța voluntariatului și a generozității. Mă bucur că de șapte ani, vedem bucuria din ochii elevilor care primesc darurile noastre și că împreună cu Fundația Mereu Aproape contribuim la descurajarea abandonului școlar. De asemenea, doresc să adresez mulțumiri partenerilor Ruris, care, an de an, se alătură echipei noastre în susținerea educației. Este cu adevărat remarcabil faptul că obiectivele noastre nu se limitează doar la afaceri, ci se regăsesc și în angajamentul nostru comun față de comunitate. Ne bucurăm să avem alături parteneri care împărtășesc aceeași viziune nobilă, și împreună, facem diferența în comunitățile noastre.” a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

„Vă mulțumim din inimă! S-au bucurat nespus și copiii, și părinții! Sunt fericiți. Au spus că a venit Moș Crăciun”, ne-a transmis Irina Băltățescu, director al Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă “Alexandru Roșca” din județul Neamț.

Elevii mei de gimnaziu au fost foarte bucuroși de cadourile primite de la dumneavoastră. Nu am cuvinte să vă mulțumim!”, a spus directorul Școlii Râu de Mori din județul Hunedoara, Antonela Livia Ghiper.

„Elevii noștri au așteptat aceste zile cu nerăbdare aceste cadouri din partea companiei RURIS și a Fundației Mereu Aproape, chiar unii dintre ei nu și-au mai cumpărat ghiozdanele știind că vor primi ghiozdane echipate”, a spus și Iuliana Ciobanu, director al Școlii Gimnaziale Horia Stamatin, din Bogdănești, Vaslui.

 

Scopul campaniei „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape este reducerea abandonului şcolar, în contextul în care, anul trecut, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea tinerilor care au părăsit devreme sistemul de educaţie şi formare. În plus, campania își propune să ofere oportunități de educație non-formală pentru copii cu rezultate foarte bune la învățătură care provin din familii modeste.