Fundația Mereu Aproape și compania RURIS desfășoară a doua ediție a proiectului “Adoptă un Premiant” în perioada iulie-august 2019, în cadrul campaniei “Schimbă o Viață”.  Opt copii sunt beneficiarii direcți ai acestei ediții, toți elevi excepționali ce provin din familii cu resurse materiale limitate, din București și din județele Călărași, Ilfov, Prahova, Sălaj, Teleorman, Vaslui.
Împreună continuăm să încurajăm performața minunaților copii cu drag de carte, care muncesc mult, visează mult, fiind elevi cu rezultate excelente și dornici să-și dezvolte aptitudinile. Prin acest proiect, le facem bucuria de a primi acele lucruri pe care nu le-au putut avea până acum și care îi vor ajuta să fie din ce în ce mai buni. Acestea sunt necesare pentru continuarea studiilor și practicarea activităților extrașcolare: echipament electronic (laptopuri), echipament sportiv (biciclete, trotinete, îmbrăcăminte sportivă și costume pentru dans sportiv), asigurarea costurilor de transport pentru naveta zilnică la școală pe parcursul anului școlar.
“Este important pentru noi să ne implicăm în astfel de campanii și o facem mereu cu mare drag. RURIS își dorește să fie alături de copiii cu potențial, care, în ciuda condițiilor dificile, reușesc să facă performanță. Educația este unul dintre pilonii fundamentali ai societății, iar viitorul nostru stă în mâinile acestor copii, care pot sa aducă o schimbare reală în România”, susține Cătălin Stroe, fondatorul RURIS.
Alexandra își dedică timpul școlii și marii ei pasiuni, dansul, Elena este premiantă cu premiul I în fiecare an și visează să devină medic, iar Florinel face sport de performanță, dar iubește și pictura în ulei, și desenul tehnic.

Deși au aflat de mici ce înseamnă greutățile vieții, Victor și Veronica sunt premianți și fac eforturi uriașe pentru a rămâne printre cei mai buni, dar și pentru a le fi de ajutor părinților. În ciuda problemelor mari cu vederea, Victor excelează la școală, iar Veronica, elevă de premiul I în fiecare an, are bursă de merit. Cadourile oferite sunt surprize la care nici nu sperau. Le-au primit cu emoție și greu le-a venit să creadă că sunt ale lor. Noi știm că îi vor ajuta să facă pași siguri către viitorul la care visează.

Pe lângă rezultatele excelente la școală și participarea la olimpiadele școlare, Maria face dans sportiv de performanță. Ea este câștigătoare a numeroase competiții naționale și internaționale și deține deja cinci titluri de campioană a Romaniei.

 
Susținuți și în cadrul primei ediții a proiectului, Emanuela și Andrei sunt sprijiniți pe parcursul anului școlar cu asigurarea costului necesar drumului zilnic la școală. Ei sunt în continuare premianți ambițioși, a căror performanță merită răsplătită.

Proiectul “Adoptă un Premiant” din cadrul campaniei “Schimbă o Viață” este dedicat premianților României, copiii care excelează, cu o ambiție rar întâlnită. Ei sunt elevii care, deși își fac temele fără greșeli, de cele mai multe ori îndură foamea sau merg la școală cu același ghiozdan rupt și peticit pe care l-au folosit și frații mai mari. Ei sunt și cei care, deși sunt tentați să renunțe la școală pentru a-și ajuta părinții în gospodărie, aleg să nu o facă și să finalizeze anul școlar, din nou, cu coroniță. Ei sunt micuții de excepție pe care noi, alături de prietenii noștri, ne dorim să îi susținem să-și poată continua studiile, să aibă parte de șanse egale și să ajungă acolo unde își doresc.
RURIS este o companie din Craiova, cu capital 100% românesc, care investește în activități de cercetare, dezvoltare și producție de motoutilaje agricole. În cei 26 de ani de când este pe piață, compania a evoluat constant, și-a diversificat portofoliul de produse și a reușit să construiască o rețea solidă de parteneri la nivelul întregii țări. RURIS a devenit un brand puternic, care și-a câștigat renumele prin respectarea promisiunilor, dar și prin dezvoltarea unor produse fiabile, eficiente și de calitate. La ora actuală, portofoliul companiei cuprinde peste 150 de produse, acestea fiind prezente în nu mai puțin de 300 de puncte de vânzare din întreaga țară. În ultimii ani, reprezentanții companiei s-au implicat activ în diverse campanii de CSR, în special în domeniul Educației și cel al Sănătății.