Știm că vă bucură mereu când aflați cum o mai duc copiii și tinerii pe care ne ajutați să-i ajutăm. Prima lună din an a adunat doar reușite iar luna februarie dă și ea semne bune.

Prin campania AjutEu, Costi Mugea, primul și singurul canotor cu dizabilități din România, a fost la Centrul de Protezare din Oradea cu mare speranță în suflet. Lui Costi i-au fost făcute noile proteze și este în proces de ajustare a lor, astfel încât să se obișnuiască cu noile dispozitive și să își continue nestingherit antrenamentele. Costi Mugea este un luptător și un învingător, iar dorința lui este să concureze la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Dana-Maria Govoreanu este un alt exemplu de ambiție și putere. Tânăra campioană la atletism a participat în perioada 21-23 ianuarie la CUPA RMA, concursul deschiderii de sezon, și a ajuns direct în topul clasamentului.

Dana demonstrează în fiecare zi că determinarea și munca sunt cu adevărat cheia succesului. Acum se pregătește intensiv pentru concursurile naționale care urmează și pentru calificarea la Balcaniadă.

La 17 ani, Mihnea Harasim, este ciclist de performanță, campion al României la contratimp și membru al lotului olimpic de tineret European. Aptitudinile sale sportive sunt incontestabile, iar cu sprijinul generoșilor din campania AjutEu, Mihnea are acum o bicicletă specială pentru probele individuale, dar și echipamentul sportiv necesar. În primele zece zile ale lui februarie, Mihnea s-a antrenat intensiv pe Velodromul din Plovdiv, Bulgaria, într-un cantonament de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Pistă care vor avea loc la Cairo, în Egipt, între 5 și 9 aprilie.

Copiii și adolescenții înscriși de-a lungul timpului în campania Vreau să Ajut au început și ei anul în forță și demonstrează cât de puternici sunt în lupta cu bolile de care suferă.

Alexandru Gabriel Brezoi, bebelușul despre care vorbeam în noiembrie anul trecut că depinde de oxid nitric, este bine. După aproape trei luni în incubator, intubat și cu tratament vital administrat într-o clinică privată din București, Alexandru a fost externat chiar în ziua de Crăciun, un dar minunat de sărbători pentru întreaga familie.

Părinții lui Alexandru, Mihaela și Nicușor Brezoi: ”La două luni de la externare suntem bine, sănătoși și fericiți. Vă mulțumim pentru că ați contribuit la salvarea vieții lui Alexandru Gabriel, minunea noastră!”

La finalul lui ianuarie, Alexandru Valentin Ionete, născut cu o malformație congenitală care îi putea pune viața în pericol, a făcut a doua și ultima operație necesară. Intervenția chirurgicală a durat trei ore și jumătate și a fost făcută tot în clinica „Bel Medic” din Serbia, acolo unde puștiul a suportat și prima operație, în iunie anul trecut. Generozitatea donatorilor la numărul de SMS 8848 contribuie, fără tăgadă, și la sănătatea lui Alex, acum un băiețel plin de viață și jucăuș.

Părinții lui Alexandru Valentin, Angela și Daniel Ionete: ”Alexandru este astăzi un alt copil, având un nou drum deschis în viață, un copil care este bucuros și fericit că va fi ca ceilalți copii. Cu sprijinul oamenilor care i-au fost de ajutor și au donat pentru el, dar și al Fundației Mereu Aproape care ne-a susținut încă de la început, am reușit să acoperim costurile intervențiilor chirurgicale și cheltuielilor medicale. Vă mulțumim!”

Ivona Micheten duce o luptă continuă pentru supraviețuire. Anul trecut, copilei i-a fost recomandat transplantul hepatic în străinătate. Costurile intervenției au fost acoperite în avans de Ministerul Sănătății la Institutul Mediteranean Pentru Transplant și Terapii Specializate Avansate (ISMETT) din Italia. Ivona și părinții ei au ajuns la ISMETT la începutul lunii trecute și au făcut investigațiile pretransplant. Rezoluția medicilor italieni, contrară celei din România, a fost că Cezar, tatăl Ivonei, este incomplatibil ca donator. Între timp, Adriana, mama Ivonei, a început analizele în vederea stabilirii compatibilității ca donator, iar fetiței i-a fost actualizată schema de tratament. Familia Micheten rămâne în Italia conform recomandării specialiștilor italieni. Datorită generozității donatorilor din campania Vreau să Ajut, Ivona și părinții săi vor putea acoperi costurile conexe transplantului pentru toată perioada șederii în străinătate.

Părinții Ivonei, Adriana și Cezar Micheten: ”Vrem să mulțumim tuturor pentru susținere și sprijin! Ne face mult bine să știm că sunteți alături de noi!” 

Veștile bune vin și de la Alexandra Raluca Radu. La 16 ani, diagnosticul de scolioză toraco-lombară reprezenta o mare povară, iar durerile de coloană erau nelipsite. La final de ianuarie, Alexandra a trecut cu bine peste operația de care avea nevoie și se pregătește pentru orele de kinetoterapie care o așteaptă, dar și pentru a-și relua cursul vieții, de această dată cu o coloană vindecată, dreaptă și fără dureri.

2021 l-am început fericiți că ne-am îndeplinit obligațiile asumate public în campania Români Împreună. Din banii strânși prin Teledonul din martie 2020, până la finalul anului trecut, am cumpărat și am distribuit către unitățile medicale din întreaga țară 64 de ventilatoare invazive performante de tip adult/pediatric, cu 4 mai mult decât am promis inițial.

În plus, toate cele trei unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape tot în cadrul campaniei Români Împreună au intrat în patrimoniul Departamentului pentru Situații de Urgență prin partenerul nostru Fundația pentru SMURD. Cele trei unități de terapie intensivă sunt în proces de transferare la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, instituția de stat devenind astfel proprietarul celor trei unități mobile.

Sperăm că veștile bune de aici, câteva din cele adunate de la începutul anului, vă bucură.

Ne puteți ajuta să ajutăm în continuare și să ducem emoția binelui mai departe!

Orice SMS trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/.

Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!