Astăzi, de Sfinții Mihail și Gavril, orice părinte ar trebui să se bucure de onomastica fiicei sau fiului lui care poarta numele unui Arhanghel. Pentru doi tineri soți, astăzi există doar speranță și rugăciuni. Primul lor copil, Alexandru Gabriel, s-a născut în grabă acum trei săptămîni și suferă de tensiune pulmonată arterială. Bebelușul, intubat și cu un tratament fundamental pentru el, se află în grija unei echipe medicale dintr-o clinică privată. Părinții le sunt recunoscători cadrelor medicale de acolo dar sunt disperați de costurile pe care le văd în facturile care curg. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau să Ajut” din care va fi sprijinit Alexandru Gabriel, dar și alți copii. Vă avetizăm că urmează imagini care vă pot afecta emotional.

În urmă cu trei săptămâni, în miez de noapte, Mihaela și soțul ei au venit de urgență la clinica privată unde viitoare mămică își făcuse un abonament, special ca să nu ajungă în spitalele copleșite de pandemie. Mihaela avusese, aparent, o sarcină normală, și nicio secundă nu i-a trecut prin cap că pot apărea complicații.

Sarcina normală a Mihaelei a fost marcată de grețuri, vărsături și, în ultimele săptămâni, de o durere în zona ficatului. Le-a dus pe toate cu bucuria că va fi pentru prima dată mămică. Medicului ei curant nici nu i-a pomenit de durerea din dreapta abdomenului. În a 36-a săptămână de sarcină, în prima oră a zilei de 20 octombrie, Mihaela a ajus de urgență la clinica privată unde își făcuse abonament.

La opt luni, plămânii unui copil nu sunt complet dezvoltați așa că Alexandru Gabriel, ca prematur, are nevoie de monitorizare permanentă și de tratament complex. Cel mai costisitor este oxidul nitric, vital pentru bebeluș. In prima saptamana de viata i-au fost administrate mai multe doze in concentratie de 40 la sută pe zi. Astazi a ajuns la o administrare zilnica de aproximativ trei la sută oxid nitric.

Mihaela și soțul ei au încercat să își mute bebelușul din clinica privată în secția de neonatologie a unuia dintre spitalele de stat. Alexandru Gabriel este pe lista de așteptare la poziția 27. Fără speranță de rezolvare, tinerii părinți adună facturile, se roagă să se înzdravenească bebelușul și speră că vor fi ajutați de generoși să depășească marele obstacol cu care se confruntă. Alexandru Gabriel are nevoie de 25.000 de euro.

Dacă doriți să îl ajutați pe Alexandru Gabriel, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Alex Brezoi”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil