«Nu știu ce dată e azi, dar știu că e duminică, ora 4 dimineață. Nu știu de când nu am mai dormit, dar știu că nu am voie să dorm. De ce? Pentru că piticul are nevoie de mine.

Este mesajul scris de tatăl lui Alexandru, mesaj ce poate fi povestea fiecărei zile din ultimii 11 ani, de când băiețelul lui a fost diagnosticat cu cancer. Părinții lui Alexandru, Florin și Elena Ene, sunt sportivi de performanță, însă cea mai grea competiție în care le-a fost dat să intre este aceea cu boala fiului lor de 13 ani.

Alex avea doi ani când s-a îmbolnavit de cancer la rinichi. Fiindcă fusese depistat destul de târziu, apăruseră și metastaze osoase. Medicii români nu i-au dat copilului nicio șansă la viață. Disperați, părintii l-au dus pe Alex în Franța, la sitalul Gustave Roussi, unde băiatul a fost operat și salvat. Însă, copilul nu a fost nicio clipa considerat vindecat.

În tot acest timp, Alexandru a încercat sa creasca la fel ca un copil normal. A mers la cursuri zi de zi. Învață la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” din Bucuresti și în vara asta a terminat clasa a șasea cu premiul întâi.

Însă boala i-a curmat din nou bucuria copilăriei. Neuroblastomul l-a trimis înapoi la spital. Acum doua săptămâni, puștiul a fost dus de urgență cu o ambulanță aeriană în Turcia unde a început o nouă luptă.

Suntem la Istanbul de doua saptamani, am ajuns cu Alex, piticul meu cu ambulanta pentru a putea fi operat la coloana. Ramasese aproape paralizat. Nu isi mai putea misca picioarele. Au fost extirpate nenumarate tumori. I s-a fixat vertebra in patru suruburi. Din pacate va fi o lupta lunga. El nu este la prima batalie pe care o duce.

Puteți dona doi euro prin SMS la numarul 8848. Prin această donație, alimentați fondul de solidaritate al Campaniei “Vreau sa ajut” din care putem acoperi nevoile medicale ale lui Alex dar și pe ale altor copii.

De asemenea, dacă doriți, puteți face donații și în conturile noastre la:
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>
Cand stii ca un copil are nevoie de ajutor, este bolnav si nu are bani de tratament, indruma-i parintii catre Fundatia Mere Aproape sau spune-ne direct.

Vă mulțumim că ne ajutați să ajutăm!