Cea mai mare bucurie a unei mame din județul Constanța este când trec ore multe fără ca fetița ei de 11 ani să intre în convulsii. Amalia are epilepsie rezistentă la tratament.  Boala ar fi fost ținută un pic sub control dacă stimulatorul vagal implantat copilei acum șase ani și jumătate nu s-ar fi stricat. De când s-a întâmplat, crizele epileptice au devenit tot mai lungi și tot mai dese. Iar fulgerele din creierul acestui copil șterg repede ceea ce Amalia a reușit să învețe în aproape 11 ani de terapii neîntrerupte. Acum, mica pacientă are nevoie de un nou dispozitiv. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Amalia dar și alți copii. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emotional.
Amalia s-a născut cu cordon ombilical circular, fractură de claviculă stângă și a avut nevoie de oxigen. La trei săptămâni de viață, au început crizele epileptice și ajuns în grija specialiștilor de la Spitalul Obregia din Capitală. Amalia a facut parte dintr-un grup de zece copii si 20 adulti bolnavi de epilepsie, selectati si operati la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ca și acum, și atunci povara achitării dispozitivului a căzut pe umerii părinților. Acum șase ani și jumătate, costurile au fost de 16 mii de euro ale acestui aparat.
Dispozivitul de nerv vag a ajutat-o pe Amalia enorm. Convulsiile au fost ținute sub control și fetița a început să meargă și să înțeleagă destul de bine ce i se spune.
„Timp de șase ani și jumătate ne-a mers foarte bine și am fost zilele trecute la control și ni s-a confirmat că aparatul nu mai funcționează. Ceea ce pe noi ne sperie pentru că nu-I mai funcționează aparatul și ea face foarte multe crize.”, spune mama Amaliei. Copila este epuizată și fiecare convulsie mai șterge din ceea ce Amalia a învățat cu greu.
Amalia are nevoie de 20.000 de euro pentru implantul cu dispozitiv de nerv vag. Impreună putem reuși!
Dacă doriți să o ajutați pe Amalia, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Amalia Manole”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>