Amira este o fetiță de opt luni pe care părinții ei, Anca și Marian, au așteptat-o trei ani și pe care o iubesc mai presus de orice. Copila s-a grăbit să vină pe lume și, când a venit, a adus fericire dar și îngrjorare. Amira s-a născut cu extrofie de vezică urinară. La cinci zile de viață a suportat o operație de șapte ore și de atunci face tratament continuu cu antibiotice. Dincolo de grija medicilor și de iubirea părinților, acum, astăzi, Amira are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea ajunge la o operație esențială în Serbia. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau să Ajut” din care va fi sprijinită Amira, dar și alți copii ori adolescenți. 

Prima secundă de viață a Amirei a însemnat startul unui lung, dureros și plin de griji drum. Pentru ea și pentru părinți. Anca Ispas a trecut prin mâna mai multor medici pentru a rămâne însărcinată. După trei ani de investigații și o procedură chirurgicală, tânăra și-a văzut visul împlinindu-se. Ea și soțul munceau în Grecia când au aflat că vor fi părinți.

Anca Ispas visa să nască normal doar că medicul i-a explicat de ce nu e soluția potrivită și de ce indicată cezariana. Așa a dat Amira piept cu lumea, premarut și cu mama anesteziată.

Tatăl a fost cel căruia medicii i-au explicat că Amira are o boală gravă și că trebuie operată de urgență. La cinci zile de la naștere, bebelușa a fost dusă în sala de operație și în șapte ore medicii au încercat să repare cât se putea de mult trupul mic, plăpând și răvășit.  I-au introdus vezica în abdomen și i-au închis peretele abdominal. + după operație a stat în spital cinci săptămâni + două săptămâni la terapie intensivă și apoi trei săptămâni cu mine în salon.

Operația Amirei a rezolvat prea puțin iar după o lună sutura s-a deschis parțial. De opt luni, așa trăiește Amira, așa o îngrijesc părinții. Marian Ispas a căutat soluții pentru vindecarea fetiței lui și așa a aflat de copii cu aceeași problemă a Amirei. Copii ajutați de Fundația Mereu Aproape și operați cu succes în Serbia.

Operația costă 12.000 de euro, iar cheltuielile vor ajunge aproximativ în jur de 16.000 de euro, cu operația și cu ce va urma după operație, inclusiv monitorizarea de o lună în spital.  Amira este programată la operația din Serbia pentru octombrie anul acesta. Părinții se roagă să le fie fetița bine până atunci, să îi lase pandemia să ajungă la operație și să poată acoperi costurile intevenției chirurgicale.

Dacă doriți să o ajutați pe Amira, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Amira Ispas”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil