LA opt ani, o fetiță din Mehedinți visează să se poată încălța cu sandale și să poarte rochiță.  Născută cu o malformație congenitală, pseudartroză, Anamaria a trecut deja prin șase operații chinuitoare. Cu toate acestea, copila are picioarele inegale. Nu se poate juca cu ceilalți copii, nu poate alerga și nu poate merge pe bicicletă. Fetița are însă o șansă să se facă bine. Șansa înseamnă implant de tijă telescopică. Dar, din păcate, dispozitivul costă prea mult pentru bunica ei care o crește. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Anamaria dar si alti copii.
Anamaria are opt ani și abia luna aceasta va intra în clasa întâi. Operațiile și spitalizările i-au încurcat până acum viața. Cu toate astea, citește cursiv și scrie din ce în ce mai mult. Iar litera “g” pe care o exersează pe caiet înseamnă pentru copilă Grija pe care i-o poartă bunica. Și poate însemna și Generozitatea oamenilor care îi ascultă povestea.  Drumul spre vindecare al fetiței s-a oprit o perioadă. După ea, mama a mai născut trei copii și nu a mai avut cum să umble cu Anamaria pe la doctori. Bunica a luat-o pe copilă la ea și a căutat cea mai bună soluție. A găsit-o la profesorul Ulici, la București, care a constatat ca are nevoie de o tijă telescopică.
Ca tija să fie implantată, medicii trebuie să taie zona de pseudartroză și să umple defectele cu grefă de os. Abia apoi vor implanta tija Fassier-Duval. Iar după aceea, glezna dreaptă va fi fixată extern cu un dispozitiv de alungire astfel încât piciorul drept, mai scurt cu patru centimetri decât stângul, să recupereze diferența.   Costul tijei este descurajant pentru bunică. Femeia speră, însă, că nepoata ei cuminte, frumoasă și cu drag de carte va ajunge la sufletele oamenilor care o pot ajuta.
Dacă doriți să o ajutaţi pe Anamaria, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Anamaria Danacica”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>