La nici trei ani, un puști din București știe deja ce înseamnă să lupți ca să poți trăi, vedea, merge și vorbi. Îl cheamă Andrei și a venit pe lume prematur, împreună cu două surioare. Una s-a stins după o lună de viață, cealaltă îi stă alături astăzi. Imobilizat patru luni într-un incubator, Andrei a fost de mai multe ori pe punctul să renunțe la viață. În cele din urme a decis că poate trăi. Și pentru că a dovedit că poate, și pentru că surioara și părinții îi sunt alături, puștiul de doi ani și zece luni merită și grija noastră. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi ajutat Andrei dar si alti copii
Soții Săvulescu și-au dorit mult copii și după cinci ani au făcut tripleți. O fetiță a murit la o lună de la nașterea prematură. Astăzi, alături de părinți sunt doar Ana-Iselyn și Andrei.
Ei, de la naștere, au stat patru luni internați, în incubator, și abia apoi am putut fi luați acasă. Din păcate, Andrei la două luni după ce a fost externat a suferit o retinopatie de prematuritate pentru care a trebuit să se deplaseze în Germania unde a făcut o operație la fel, în regim de urgență.  După operația din Germania, Andrei a început să vadă dar bucuria familiei a durat nici două luni.
Necomunicarea mușchilor cu creierul nu poate fi reparată ușor. De doi ani, Andrei face kinetoterapie, la specialist și acasă. Munca aceasta îl ajută dar nu îi poate oferi independența pe care deja o vede la surioara lui.  Andrei ar putea scăpa de dureri și ar putea merge dacă ar face intervenția chirurgicală numită rizotomie dorsală selectivă.
Dacă doriți să îl ajutați pe Andrei, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Andrei Savulescu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>