Antonia este o fetită de cinci ani și jumătate care s-a născut sănătoasă și așa a fost până la aproape doi ani de viață.  Atunci, într-o noapte, s-a trezit brusc și nu a mai vorbit. În 24 de ore a făcut stop cardiorespirator și în 48 de ore a intrat în comă. S-a luptat să revină și a reușit, dar suferința o epuizează. Bolnavă de epilepsie, fetița face în fiecare zi convulsii. Zeci, povestește mama ei. Iar noi vă vorbim despre Antonia cu speranța că împreună o vom ajuta și pe ea, așa cum împreună ajutăm, de opt ani, copii bolnavi din această țară. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Antonia dar și alți copii.
Medicii din Fetești au trimis-o pe Antonia, cu ambulanța, la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală. Ca să o salveze pe copilă, medicii de aici au dus una dintre cele mai grele lupte din cariera lor. Pe drum, Antonia făcuse stop cardiorespirator iar la spital, în 24 de ore, a intrat brusc în comă. După patru zile, tot brusc, fetița a deschis ochii. Analizele au stabilit că suferă de encefalită virală și că boala îi distrusese foarte mult din creier.  Două luni a durat ca medicii să o lase pe Antonia acasă. A plecat stabilizată dar cu trupul răvășit de encefalită: nu mai vorbește, nu mai stă în șezut, nu își ține capul, este alimentată artificial și este euizată de convulsiile epileptice.
Antonia este unul dintre pacienții pentru care medicamentele nu dau rezultate. Organismul ei rezistă la orice strategie terapeutică ar adopta medicul.  La patru ani de la izbucnirea crizelor, astăzi, Antonia nu vorbește, nu stă în șezut, nu își ține capul, primește mâncare pasată printr-un furtun și este euizată de convulsiile epileptice.
Epilepsia Antoniei nu răspunde la niciun medicament și din această cauză fetița are nevoie de o altă soluție medicală.  Antonia ar trebui să primească stimulatorul vagal gratuit, prin subprogramul national al statului român. De doi ani, însă, acest subprogram se tot blochează.
Dacă doriți să o ajutați pe Antonia, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Antonia Pruna”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>