Eric e abia în clasa întâi, iar viaţa lui se va schimba dramatic. Medicii i-au spus că în curând şi-ar putea pierde vederea la ochiul drept. Iar în timp, și ochiul stâng ar fi în pericol. Singura șansă pentru a-și salva vederea e un tratament în Turcia, însă pentru părinții lui douăsprezece mii de euro înseamnă mult prea mult. Pentru Eric e însă crucial să ajungă la spital cât mai rapid.

Chiar și în vacanță, Eric și Alisia învață. El are 7 ani, ea 12. Doi copii zâmbitori, veniți în familia Ion ca să-și învețe părinții ce înseamnă lupta și speranța. Andreea Ion, mama lui Eric: ”Sunt copii buni, le place joaca, plimbările le plac. Ea e mai sensibilă, el dă cu capul și merge mai departe”.

Sunt sprijin unul pentru celălalt, dar și colegi de suferință. Acum 2 ani, Alisia primea un diagnostic crunt.Andreea Ion, mama lui Eric: ”Hidrocefalie cu tumoră cerebrală, tumora fiind neoperabilă”.

Cu ajutorul unor donații, Alisia a reușit să ajungă la tratament în Turcia și după intervenții noninvazive, tumora se resoarbe. Însă nu au avut timp să se bucure prea mult de vestea bună că Alisia va fi bine. Viața i-a pus din nou la încercare.

Eric Ion: ”Cu ochiul drept nu văd nimic. De la distanță, nu văd. De la apropiere, da”.

În timpul unui control al fiicei lor în Turcia, părinții au aflat că Eric suferă de o boală pe care niciun oftalmolog din România nu i-a descoperit-o.

Andreea Ion, mama lui Eric: ”I s-au făcut măsurători, fund de ochi, picături în două rânduri, i s-a făcut și un OCT, o tomografie oculară și acolo i-au găsit că se macină retina. Ochiul drept este afectat”.

În prezent, Eric nu mai vede cu ochiul drept și riscă să-și piardă vederea și în stângul

Știau că Eric are probleme de vedere, dar nu atât de mari. Vestea că fiul lor ar putea orbi în câțiva ani i-a dezarmat. Au aflat că spitalul care le-a salvat fetița îl poate ajuta și pe Eric, doar că trebuie să ajungă urgent.

Andreea Ion, mama lui Eric: ”Va fi sedat la fiecare ședință, se va sustrage de la el o grefă, celule, va fi băgat la centrifugă și vor fi puse în ochi”.

Patru ședințe cu 10 zile de pauză între ele, în care Eric va călători din România în Turcia și înapoi.

Eric Ion: ”Trebuie să merg cu ei la spital ca să îmi facă ochiul drept bine”.

Și-au înduplecat prietenii și au strâns doar 3.000 de lei, prea puțin din cât au nevoie, ca să mai poată pleca la tratament, la sfârșitul lunii august.

Donează și ajută-l și tu pe Eric să ajungă în Turcia la tratament

Andreea Ion, mama lui Eric: ”Este vorba de suma de 12.500 de euro și avem și controlul fetiței, control RMN plus intrarea la domnul doctor, se plătește și consultația, ne costă 1.000 de euro. Enorm. Dar nu e pentru refacere, e pentru stagnarea bolii, ca ea să nu avanseze și să rămână pe loc”.

În Turcia, părinții lui Eric nu luptă doar pentru ochiul lui bolnav, ci și pentru salvarea celui sănătos, să nu-l forțeze prea tare și să-l piardă. Pentru ca fiul lor să poată privi cu adevărat în viitor.

Dacă doriți să îl ajutați pe Eric puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu mențiunea numelui „Eric Ion”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil