Pentru unii, preţul unei maşini de lux. Pentru alţii, preţul unei vieţi normale. Vă prezentăm acum o poveste de viaţă ca o lecţie despre puterea de a lupta, atunci când nimeni nu îţi dă vreo şansă. Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu Artur. Un băieţel de 11 ani născut cu tetrapareză spastică şi pus pe picioare, la propriu, de un medic care nu renunţă în faţa niciunui diagnostic. Un copil pe care doar un pas îl mai desparte de şansa la normalitate: o operaţie de 60.000 de dolari care la noi în ţară nu este posibilă. Dar care, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, poate fi înfăptuită.

În calea către visele sale, lui Artur nimic nu îi poate pune piedici. Nici măcar trupul pe care o boală nemiloasă i-l ţine captiv încă de la naştere. Tetrapareză spastică. Un diagnostic crunt care îi condamnă pe bolnavi la o viaţă în scaunul cu rotile. O soartă pe care copilul şi-a găsit puterea să o învingă alături de îngerul său păzitor şi cel care i-a devenit al treilea părinte: medicul Florin Gherghina.

Avea 3 luni când a început tratamentul. Ghidat de mâinile de aur ale medicului, a învăţat să se ridice, să meargă, să ţină capul sus. Astăzi are 11 ani, 4 operaţii şi mii de ore de muncă în sala de recuperare. Cu eforturi supraomeneşti Artur şi medicul său au făcut progrese extraordinare.

Minunuile pe care le poate înfăptui Florin Gherghina în mica sală improvizată la facultatea de medicină din Craiova au însă limite. Fără tehnologie, fără aparatură, în ţara noastră doar atât se poate face aici. Peste ocean, însă, în America, se fac operaţii care le dau copiilor ca Artur şansa la o viaţă normală. Una în care chiar şi cel mai mare vis al copilul ce a aflat din prima zi ce înseamnă durerea, ar putea deveni realitate: să exploreze cosmosul şi să ajungă la NASA.

Octavian, tatăl lui Artur: Este un luptător. Faptul că este aici, este şi datorită lui. A muncit foarte mult. A trecut prin foarte multe Ar trebui să învăţăm de la el. Pentru că este un copil, nu este un adult. Că el a reuşit să lupte. Noi de ce nu am reuşi să luptăm la fel cum a făcut-o şi el?

60.000 de dolari îl despart pe Artur şi ai lui de cel mai mare vis. Dacă va ajunge să facă operaţia în State, copilul va putea lupta pentru recuperare, fără să mai fie încătuşat de dureri.

Dacă doriți să îl ajutați pe Artur puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu mențiunea numelui „Artur Ionescu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil