Când uităm ce este curajul, am putea să ne gândim la copiii care luptă cu boli grave și la părinții lor care mută munții pentru viața micilor pacienți.  Un astfel de exemplu ne dau Bogdan și mama lui, Gabriela, care de mai bine de un an bat drumul Turciei în căutarea sănătății. Bogdi, cum îi spune familia, a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin. Cu sprijinul Fundaiei Mereu Aproape și după nouă luni de tratament, puștiul este în remisie. Dar, până să fie declarat în remisie totală, Bogdan mai are de făcut analize și terapii. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi ajutat Bogdan dar si alti copii.

Gabriela are trei fete și un băiat. Și când a aflat că băiatul ei suferă de cancer, a plans, și-a șters lacrimile și a luat o decizie: să caute cel mai bun tratament.  Până anul trecut, Bogdan nu a avut nicio problemă gravă de sănătate. Apoi, o răceală care nu se dădea dusă și ganglionii umflați au cerut teste amănunțite. Iar diagnosticul de limfom Hodgkin a fost confirmat de biopsia făcută în afara țării.

Cu sprijinul unei prietene a aflat de unul dintre spitalele din Turcia. Bogdan a început tratamentul în mai anul trecut. A făcut 12  cure de chimioterapie din două în două săptămâni și apoi 12 sedințe de radioterapie.

În România, medicii i-au dat lui Bogdan șanse de reușită de 60 la sută. Turcii au vorbit despre 98-99 de procente. Iar cele nouă luni de tratament l-au dus pe Bogdan în remisie și i-a fost salvată splina cuprinsă de tumori. În cancer nu se vorbește niciodată despre vindecare. Vindecarea poartă altă denumire: remisie totală. Ca Bogdan să ajungă acolo mai are de făcut drumuri la Istanbul.

Dacă doriți să  îl ajutați pe Bogdan, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „BOGDAB NOVAC”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>