În prima lună din an multe ne-au bucurat, numai lucruri bune despre care nu am fi putut vorbi dacă nu aveam sprijinul vostru. Ca întotdeauna, acesta a venit la timp pentru sănătatea copiilor și adulților care își pun speranța în campania „Vreau să ajut” și care, fără voi, nu s-ar putea gândi la viitor. Luna ianuarie a adus o reușită însemnată nu doar pentru campania medicală, ci și pentru România, prin intervenția chirurgicală realizată în premieră națională prin care a trecut Alexandra Cristea de 15 ani.

Operația a fost făcută la spitalul Victor Gomoiu din București de echipa medicală condusă de dr. Costel Vlad și îi va schimba viața Alexandrei, așa cum a mărturisit chiar ea. Diagnosticată cu inegalitate de membre inferioare, ea a avut nevoie de implantarea unei tije magnetice la femurul piciorului stâng care să stimuleze creșterea și dezvoltarea naturală a osului. Acest sistem inovator presupune interacțiunea magnetică neinvazivă între implant și o telecomandă specială externă.

„Am așteptat această operație pentru a putea avea și eu o viață normală, pentru a simți și eu un echilibru la propriu în viața mea. Când domnul doctor Vlad de la spitalul Gomoiu mi-a explicat totul în legătură cu operația, cu tija necesară și costurile la care se ridică, speranțele mele se cam pierdeau. Dar Fundația Mereu Aproape a făcut miracole în viața mea. Operația a durat 3 ore. Recuperarea a fost și este destul de grea dar, de la o zi la alta, simt că totul merge înspre normalul acela pe care îl așteptam. Am ajuns acasă după o lună de zile petrecută în spital departe de familie”, a spus Alexandra.

În următoarea lună, Alexandra va putea face procedura de alungire direct de acasă, cu ajutorul acestui sistem, și vă vom ține la curent cu evoluția ei.

Diagnosticat cu parapareză spastică ereditară în urma unor teste genetice amănunțite, Flavian Moise de 14 ani a depășit cu bine, cu ajutorul vostru, cel mai dificil moment prin care a trecut până acum: operația pe coloană din SUA, la Saint Louis. Intervenția a fost un real succes. La nici trei zile, Flavian s-a ridicat pentru prima dată în picioare și a putut deja începe ședintele de recuperare obligatorie postoperator.

Deși gândul la operație l-a neliniștit pe Flavian la început, și-a dat seama că viața sa va fi cu totul alta după. „Intervenția chirurgicală mi-a eliminat spasticitatea, ceea ce face ca mușchii să se poată dezvolta normal acum. Încă din primele zile, terapeuții au sesizat o motivație aparte a mea, în cateva zile am evoluat rapid și am speranța că, atât timp cât voi face recuperare, voi trăi o viață normală, putând să merg fără efort, să fac cu ușurință anumite activități fizice. Sunt conștient că va fi un drum lung, dar sunt încrezător că rezultatele vor veni pe parcurs. Mă simt absolut norocos că am avut o asemenea șansă și voi fi la fel de motivat în fiecare zi să evoluez și să ajung să trăiesc o viață normală!”, a spus Flavian.

Spațiile din Noul Ambulatoriu de la Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului prind viață pe măsură ce încep să îmbrace straiele colorate. În majoritatea încăperilor am încheiat lucrările de zugrăvire și igienizare, noile uși au fost montate, la fel și noile obiecte sanitare. Pardoselile din cauciuc natural antibacterian, alese cu multă atenție pentru fiecare cabinet în parte și pentru spațiile comune, vorbesc despre starea de bine pe care micii pacienți o vor avea încă de la primul pas în Ambulatoriu.

Pereții s-au încărcat cu povești și aventuri pe care abia așteaptă să le arate ochilor curioși ai micuților care îi vor admira, imaginându-și tot felul de peripeții la care iau și ei parte. Tapetul personalizat, căci el este motivul acestei bucurii, a fost montat, așternut de talentata echipă de la VLAdiLA.

Și o parte a corpurilor de mobilier și-a făcut apariția, aduse și asamblate de mâinile pricepute ale echipei de la AMMOS Design Solutions.


Pentru fiecare pas făcut în acest proiect amplu și pentru toate etapele la care lucrăm în paralel pentru crearea Ambulatoriului de poveste, le mulțumim partenerilor noștri Hidroelectrica, Banca Transilvania, CEC Bank, TeraSteel, Kultho, precum și prietenilor implicați alături de noi în modernizarea spațiului: Art Interiors by Alexandra Nicula, CoArtCo, AMMO Design Solutions, VLAdiLA.

Vă invităm să vedeți aici și noutățile despre oamenii minunați pe care i-ați cunoscut și susținut în campania „Ajut eu”, o campanie Antena 1 desfășurată cu sprijinul Observator și Fundația Mereu Aproape.

Fiți în continuare alături de cei care au nevoie de ajutor și transformați-le firul de speranță într-un lanț puternic ce îi poate salva!
Puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul din anul anterior către Fundația Mereu Aproape în câțiva pași simpli, accesând linkul: https://fundatiamereuaproape.ro/directioneaza-din-impozitul-pe-venit-persoane-fizice-2/ și descărcând Formularul 230. Datele Fundației Mereu Aproape sunt deja completate.

Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!