Ultimele două luni ale primăverii ne-au bucurat cu progrese, cu reușite și cu zâmbete ale copiilor și adolescenților care luptă pentru sănătatea lor. Din darul vostru cel mai de preț, bunătatea ca ajutor oferit necondiționat, au izvorât speranțele și fericirea lor. Campania medicală a Fundației îi sprijină pe ei să ajungă să facă intervențiile sau tratamentele de care au nevoie și, în același timp, întoarce recunoștința și mulțumirile lor către voi, generoșii, arătându-vă spectacolul minunilor care se întâmplă: evoluția și rezultatele medicale bune, pașii înainte spre o viață normală pentru cei mai mulți dintre beneficiari.

Ariana Pănescu, fetița de 10 luni cu plagiocefalie posterioară stângă și tulburare de dezvoltare motorie, a purtat o cască specială (orteză craniană) pentru ajustarea deformării capului timp de șase luni și a putut să facă și kinetoterapie fiind sprijinită din fondul de solidaritate al campaniei „Vreau Să Ajut”. Veștile bune de la familie nu au întârziat să vină: Ariana a reușit să facă primii pași și să meargă în picioare cu sprijinin pe diferite obiecte. Deși la primul consult neurologic după naștere nu i se dădeau șanse să meargă, micuța a avut resurse extraordinare. De luna viitoare nu va mai purta orteza craniană care i-a corectat forma capului și va continua fizioterapia până în octombrie. Conform afirmațiilor terapeutului, a ajuns la vârsta normală de dezvoltare cognitivă și motorie. „Nu ne vine să credem că într-o săptămână s-au întâmplat așa de multe! S-a rostogolit, s-a ridicat în mânuțe, apoi în picioare și deodată a început să meargă. Suntem șocați de progresele pe care le face atât de rapid. Mulțumim Fundației pentru că a crezut în noi și a ajutat-o pe minunea noastră, Ariana”, ne-a transmis Alexandra, mama bebelușei.

Adolescenta cu sindrom Down operată anul trecut de scolioză toraco-lombară, Anastasia Străchinariu, este acum foarte bine. Conform recomandărilor medicului Vlad Costel care a văzut-o anul acesta în luna martie, fata nu mai are nevoie de recuperare, iar de corset a scapăt definitiv. Anastasia este o adolescentă specială care duce o viată normală, acum fiind plecată în Portugalia,
într-un schimb de experiență cu școala specială la care învață. „În sfârșit, Anastasia se simte bine în pielea ei. Nicio experiență trăită acum de ea nu ar fi fost posibilă fără ajutorul Fundației Mereu Aproape, care ne-a sprijinit să facem operația la coloană anul trecut. Avem un copil fericit și asta datorită vouă! ”, ne-a spus cu entuziasm Tatiana, mama ei.

„Am reușit! Am învins boala și de data aceasta!” – au fost cuvintele de bucurie ale lui Alexandru Ene când a aflat rezultatele la analize după curele de chimioterapie și imunoterapie. Deși neuroblastomul recidivase, Alexandru a luptat cu toate puterile. Acum el este acasă și își poate relua viața normală de adolescent și visul sau de a se întoarce la liceu. În câteva săptămâni se va reîntoarce la control în Turcia pentru a mai face un set de analize. „RMN -ul de după cura 4 a ieșit foarte bine, la fel și scintigrafia MIBG de după cura 5 . Analizele sunt bune și ne-am întors ACASĂ. Sunteți parte din această izbândă și vă suntem profund recunoscători! Mulțumim din inimă tuturor generoșilor și mai ales Fundației Mereu Aproape” – cunt cuvintele mamei lui Alexandru, Elena Ene.

Karina Orzoi, fetița de 4 ani cu Amiotrofie Musculară Spinală tip 2, a beneficiat de verticalizatorul cu accesoriu suplimentar “pentru reglarea picioarelor 3D” de care avea nevoie datorită contribuției voastre la Fondul General al campaniei “Vreau să ajut”. Fetița îl folosește zilnic acasă de trei luni și își susține mai bine capul, are forță în mânuțe, iar postura vericală ajută la buna funcționare a întregului organism. Urmează tratamentul cu Spinraza la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” din București și continuă kinetoterapia acasă. Mama Karinei ne-a vorbit despre evoluția ei: “Fiica mea s-a acomodat cu verticalizatorul primit pe care îl folosește în timpul terapiei și ca masă de scris și desenat. Acest aparat se alătură eforturilor medicilor și a kinetoterapeutului, ajutând la păstrarea mobilității și a masei musculare. Vă mulțumesc pentru implicarea și sponsorizarea cu acest aparat care contribuie la îmbunătățirea calității vieții fiicei mele.”

Iasmina Costache, fata ajunsă mai aproape de visul ei, de a merge în picioare, prin ambiția și eforturile sale și cu ajutorul susținerii voastre. Cu paralizie cerebrală și sindrom Aicardi-Goutiers, ea a trecut prin două operații complexe la picioare în Elveția. Deși recuperarea și terapiile postoperatorii au fost extrem de dificile și dureroase, Iasmina a rezistat eroic, și-a întărit musculatura și a reușit sa stea în poziție vericală cu ajutorul dispozitivelor medicale. Acum Iasmina este acasă, la Craiova, continuă intensiv recuperarea, iar la toamnă va reveni în Elveția pentru o altă etapă de terapie asigurată de Campania Orașul Faptelor Bune, derulată de Radio ZU la finalul anului trecut.

Alexandra Cristea, adolescenta de 15 ani cu inegalitate de membre inferioare, operată în premieră în România în ianuarie anul acesta, a ajuns la rezultatele mult așteptate. Rezultatele implanturilor fixate prin operații sunt spectaculoase. Acum picioarele ei sunt egale, iar dreptul s-a alungit cu 4,3cm în trei luni. Continuă recuperarea, mersul cu sprijin în cârje și vizitele periodice la Spitalul Dr. Victor Gomoiu, până ce tija îi va fi scoasă printr-o altă intervenție. Dorința ei de a putea avea o viață normală s-a îndeplinit!

David Martac, băiețelul cu peste 10 operații, diagnosticat cu neurofibromatoză tip 1 (NF1), a început anul trecut un tratament revoluționar cu Koselugo, medicament ce promite reducerea în volum a tumorilor pentru copii cu vârste de peste 2 ani. David urmează de aproximativ 12 luni tratamentul cu gratuitate, rezultatele fiind vizibile în ciuda reacțiilor adverse, printre care: căderea părului, oboseală, dureri de stomac, deshidratare. În urma consultului periodic avut cu medicul din SUA în luna mai, lui David i-a fost recomandată o nouă intervenție la ochi anul viitor dar și un transplant de sprânceană. Până atunci, băiatul urmează tratamentul dificil acasă și face investigații periodice la spital. “Sunt șase ore pe zi în care David nu are voie să bea și să mănânce nimic iar când are voie sunt multe alimente interzise. Încercăm din răsputeri sa îl facem fericit, sa îl distrăm și să îl bucuram cu tot ce putem. Suntem recunoscători și mulțumim tuturor celor care au fost lângă noi în această perioadă extrem de grea iar pentru Fundație avem toată admirația din lume. Fără voi nu reușeam absolut nimic. Vă iubim, vă respectăm și vă mulțumim din suflet!!!” ne-a transmis Florentina, mama lui David.

 

Iată și reușitele tinerilor ambițioși susținuți prin campania AjutEu!, o campanie Antena 1 desfășurată cu sprijinul Observator și Fundația Mereu Aproape.

Andreea Verdeș reprezintă Romania la mari campionate de gimnastică ritmică obținând până în prezent titluri importante la peste 12 campionate naționale și internaționale, iar acum se pregătește pentru Campionatele Europene din Bulgaria. Costumele și echipamentele profesionale primite de Andreea în cadrul campaniei au sprijinit-o să facă performanță în continuare. „Pentru mine, a fost un ajutor important în noul an competițional. Schimbarea codului de punctaj atrage după el noi cheltuieli, noi investiții. Astfel campania Ajut Eu a făcut posibilă finanțarea mea pentru a obține toate echipamentele necesare”.

Costin Chiriac a visat să fie la înălțime încă de la vârsta de 5 ani. În urma participării în campania Ajut Eu, visul lui Costin este foarte aproape să se împlinească. Pentru a obține licența de pilot, tânărul a urmat cursuri teoretice și practice și a parcurs mai mult de jumătate din procesul de scolarizare. Recent s-a întors din Franța unde a finalizat modulul teoretic pentru ATPL-Airline Transport Pilot License. În curând va termina și orele de zbor de acumulare, iar partea cea mai grea urmează la Școala Superioară De Aviație Civilă. Odată cu finalizarea cursurilor, Toma Costin se așteaptă ca în toamnă să obțină licența de pilot. „Am realizat ce înseamnă puterea de a spune Ajut Eu!. Și cât de frumos este să știu că cineva a crezut în visul meu și în ideea că merită să schimbi un întreg destin. (…) Vreau să mulțumesc Fundației Mereu Aproape și Antenei 1 care m-au ajutat să obțin suma necesară finalizarii acestei școli.”

Urmărim în permanență platforma www.ajuteu.ro pentru a-i pune în legătură pe cei care au nevoie de sprijin cu generoșii dornici să îi ajute și vă așteptăm alături de noi în acest proiect. Puteți contribui la împlinirea unei dorințe sau bucurii, puteți deschide calea cuiva către o schimbare în bine!

Mergem mai departe împreună pentru că împreună facem să se întâmple lucruri extraordinare în viețile celor care cer o mână de ajutor.

Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul din anul anterior către Fundația Mereu Aproape în câțiva pași simpli, accesând linkul: https://fundatiamereuaproape.ro/directioneaza-din-impozitul-pe-venit-persoane-fizice-2/ și descărcând Formularul 230. Datele Fundației Mereu Aproape sunt deja completate.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/

Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!