Bucuria Sărbătorilor este unică, un sentiment special pe care l-am oferit înainte de Paști celor 186 de copii de la Liceul cu Program Sportiv „Nadia Comăneci” din Onești prin cadourile dăruite împreună cu Școala Pro Ingenio. Surprizele au fost pregătite cu drag din inima copiilor din București pentru preșcolarii și școlarii din clasele ciclului primar și gimnazial ale liceului din Onești.

Darurile bogate, cu multe dulciuri și jucării descoperite în fiecare cutie, le-au umplut chipurile de zâmbete și sufletele de nerăbdare și bucurie copiilor care le-au primit.

„Elevii liceului nostru sunt copii ce vin cu un bagaj plin de dorința de a realiza și a se realiza prin sport, caracterizați de ambiție, perseverență, muncă, spirit de sacrificiu, disciplină. Marea majoritate sunt elevi din împrejurimile Oneștiului, cu situație materială precară în familiile din care provin, dar cu multă determinare. Încercăm să le oferim suportul de care au nevoie, cadrele didactice și antrenorii devenind de multe ori speranța lor de mai bine.”, a spus Paula Popescu, Director Adjunct Liceul cu Program Sportiv „Nadia Comăneci” Onești.

Unitatea de învățământ se mândrește atât cu performațe sportive, cât și culturale. Rezultatele obținute de elevi la concursuri și olimpiade de cultură generală sunt demne de laudă. Recent, elevii liceului s-au calificat la faza națională a olimpiadelor de Cultură și civilizație latină, precum și la cea de Teorie sportivă.

Emoția s-a citit pe chipurile copiilor, iar cuvintele au venit din partea cadrelor didactice și ale părinților lor:

„Calde mulțumiri adresăm Fundației Mereu Aproape, elevilor și părinților din cadrul Școlii Pro Ingenio care au inițiat proiectul!”, Prof. Nicoleta Neaga.

„Vă suntem recunoscători pentru surpriza făcută elevilor noștri!”, Prof. Mihaela Preda.

„Mulțumim frumos pentru cadouri! Fetițele mele au fost foarte bucuroase și fericite astăzi când au desfăcut cadourile, s-au bucurat foarte mult de tot ce au primit. Sărbători fericite!”, Oana Darie, părinte.

„Elevii liceului nostru vă mulțumesc pentru bucuria adusă astăzi pe chipurile lor! Sărbători cu bine tuturor!” – reprezentanții Liceului.

Liceul cu Program Sportiv din Onești pregătește 600 de elevi, de la clasa 0 pâna la ciclul liceal. Instituția este marcată de legenda Nadiei Comăneci, cea care a scris istoria gimnasticii mondiale, iar cadrele didactice și elevii se implică și muncesc pentru a duce numele mai departe, deși drumul în lumea sportului nu este usor.

Acest proiect s-a desfășurat în cadrul Campaniei „Schimbă o Viață” a Fundației Mereu Aproape.