Sunt sute de povești emoționante pe care vi le-am arătat și pe care le-ați susținut și sunt și multe alte povești, la fel de impresionante, despre care nu ați aflat încă, dar a căror rezolvare tot ajutorului vostru i se datorează. Faptele bune se întâmplă în fiecare lună și sprijinul care vine de la voi face bine cuiva în fiecare zi.

Ați făcut minuni și în luna august când, cu dărnicie și empatie, ați adus schimbări importante în viața luptătorilor noștri din campania „Vreau să Ajut”.

Mâinile voastre unite au fost atât de puternice încât l-au ridicat pe Alexandru Stancu, băiatul de 11 ani cu dipareză spastică, deasupra greutăților prin care a trecut. Alexandru a fost operat pe coloană de doctorul TS Park pe 10 august 2021, iar intervenția a fost un real succes. Puștiul a făcut apoi multe sesiuni de recuperare obligatorie, dar, cu efort susținut și cu determinare, a reînvățat mersul fără dureri musculare. A reușit să revină în țară pe propriile picioare, iar noi suntem mândri de victoria sa. „Mulțumim celor care ne-au ajutat, încurajat și susținut pe toată perioada călătoriei noastre, o călătorie care a avut și are ca obiectiv mersul independent, sigur și armonios al lui Alexandru”, ne-a transmis mama lui, Viorica Stancu.

Cu o afecțiune gravă, Maysa Maria Mătușa de doar 1 anișor a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă la Clinica Bel Medic din Serbia. Ea a avut nevoie de operație pentru reconstrucția totală a tractului uro-genital, o intervenție care a durat șapte ore și a fost de succes. După operație, micuța Maysa a fost chinuită de dureri, dar și-a revenit încet-încet și acum se simte bine. Costul intervenției a fost finanțat din Fondul de Solidaritate al campaniei medicale a Fundației. Vă împărtășim emoția și toate gândurile bune ale mamei Maysei, Marcela Mătușa: „Mereu Aproape și Vreau să ajut sunt simple cuvinte în spatele cărora se află oameni cu suflet mare. Maysa, fetița mea, este unul dintre copiii care au fost ajutați de acei oameni care vor să ajute, care mereu sunt aproape de aproapele lor! Mulțumită lor, am putut achita costurile extrem de mari, raportate la veniturile noastre, pentru intervenția chirurgicală avută de Maysa în străinătate. Vrem să vă mulțumim vouă, tuturor oamenilor minunați, pentru ceea ce ați făcut pentru noi și pentru ceea ce faceți pentru toți oamenii aflați în situații disperate, de viață și de moarte!”

Și tot din Fondul de Solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut”, în luna august a fost acordat sprijin pentru alți doi copii. Elena Rangu are o poveste de viață impresionantă scrisă în doar patru ani de viață. S-a născut prematur și a fost diagnosticată cu sindrom Netherton, o boală ereditară rară care afectează grav pielea. În literatura medicală de specialitate se cunosc doar 150 de cazuri în lume cu acest sindrom. Pielea Elenei are un aspect solzos din cauza scuamelor uscate care se formează pe toată suprafața corpului și care trebuie îndepărtate prin înmuiere ca să nu producă răni. Nu s-a descoperit încă un tratament curativ pentru acest sindrom. Părinții Elenei o pot îngriji acum cu dispozitivul Nanobubble pentru care ne-au cerut ajutorul, un aparat pentru hidroterapie cu bule de oxigen dizolvat care permite curățarea scuamelor de pe piele fără durere.

Tatiana Sînziana Sere de 10 ani și jumătate este unul dintre copiii căreia îi suntem alături de mai mulți ani, împreună cu voi, în călătoria ei spre vindecare. După șase operații la piciorul drept care i-l lăsaseră cu opt centimetri mai scurt decât era normal, în 2017 am salvat-o de amputație și de protezare printr-o operație în străinătate care i-a alungit piciorul cu cinci centimetri. Acum are nevoie de o nouă intervenție pentru alungirea piciorului cu încă 3 centimetri. Am sprijinit-o pe Tatiana cu cheltuielile medicale pentru consultația la Viena, investigații și echipamente ortopedice. „Pentru noi, Fundația Mereu Aproape este ca un înger păzitor care ne-a fost alături încă de când am îndrăznit să le cerem ajutorul. Tot ceea ce au făcut pentru noi până acum a însemnat enorm de mult și nu am fi putut reuși fără acest sprijin. Și noi, și Tatiana vă mulțumim tuturor celor care ne-ați ajutat și încă ne ajutați, făcând câte o donație pentru Tatiana”, a spus mama Tatianei, Maria Sere.

Deschisă permanent vouă, celor care simțiți că puteți face din orice zi obișnuită una specială pentru cineva care are nevoie de sprijin, campania „Ajut eu” aduce în continuare povești frumoase.

Despre una dintre ele, la al cărei succes ați contribuit, vă spunem cu bucurie noutăți. Tinerii iubitori de robotică de la Titans au câștigat premiul Inspire-locul 3 la etapa națională a competiției First Tech Challenge. Echipa a creat și a programat un robot performant pentru a cărui construcție au fost esențiale spațiul de testare și echipamentele pentru crearea pieselor. Iar aceste elemente au fost posibile datorită sprijinului oferit prin campania „Ajut eu”. Vă împărtășim cuvintele transmise de echipă: „Ajutorul primit a făcut posibilă îndeplinirea visului nostru de a câștiga cel mai important premiu al competiției – Inspire Award. Vă mulțumim!”

Platforma www.ajuteu.ro poate fi accesată oricând de toți cei care vor să ne spună povestea, dorința sau nevoia lor și de inimoșii care vor să le dea o mână de ajutor.

Inima voastră deschisă este speranța celor care ne cer ajutorul, iar gesturile voastre frumoase, mici sau mari, puternice laolaltă, sunt minunea pe care o așteptau. Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!