Compania TOPGEL, cel mai mare producător român de înghețată, s-a alăturat proiectului major din domeniul sănătății dezvoltat de Fundația Mereu Aproape la Runcu și susține dotarea cu aparatură medicală a Centrului complet de recuperare post-Covid din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Valoarea sprijinului financiar oferit este de 20.000 de euro, sumă cu care vor fi achiziționate trei aparate vitale pentru monitorizarea și tratarea pacienților cu afecțiuni respiratorii și cardio-pulmonare.

Echipamentele vin în completarea celor 62 de aparate și dispozitive medicale deja achiziționate de Fundația Mereu Aproape pe care echipa multidisciplinară de medici de la Runcu le utilizează la capacitate maximă pentru tratarea pacienților. Până acum, peste 500 de pacienți au beneficiat de programul de recuperare complex și au ieșit pe poarta spitalului cu o stare bună de sănătate, după cele 10 zile de internare. Toate echipamentele medicale performante cu care este dotat Centrul fac posibilă desfășurarea terapiilor în condiții optime și cu rezultatele așteptate de medici.


„România avea nevoie de un astfel de centru de recuperare post-COVID la stat, acolo unde să aibă acces oricine. Și tot mai mulți oameni vin la tratament, simt că la Runcu e locul lor în care se fac bine. De aceea, ne bucură că avem alături un nou partener, compania TOPGEL, care face posibilă cumpărarea de echipamente esențiale pentru procedurile medicale”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

„Aici, la TOPGEL, punem mare accent pe implicarea în comunitate, iar într-o perioadă atât de grea ca aceasta pe care o traversăm acum, considerăm deosebit de important să ne aliniem forțele cu sistemul medical din România. Am fost impresionați de amploarea proiectului Fundației Mereu Aproape și am înțeles necesitatea unui astfel de centru de recuperare post-COVID la stat, care să ofere tuturor șanse egale la tratament.

Ne bucurăm că putem fi alături de cadrele medicale din centrul complet de recuperare post-Covid din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” și considerăm că astfel putem fi mai aproape de comunitatea TOPGEL, care ne-a rămas alături în cei 27 de ani de activitate.”, a spus Bianca Popa, Director de Marketing TOPGEL.

Înființată în urmă cu 27 de ani, compania TOPGEL este cel mai mare producător român de înghețată. Cu o capacitate de producție de 100 de tone de înghețată pe zi, TOPGEL se situează în top 3 jucători pe piața de înghețată din România, cu o cotă de piață de 15% din punctul de vedere al volumului. Compania are în portofoliu peste 50 de sortimente de înghețată și o gamă de napolitane. Acestea sunt realizate la fabrica TOPGEL din comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova, unitate care include 9 linii de producție de înghețată și 7 linii dedicate produselor de patiserie.