Cristian are 13 ani si este insulino-dependent de la trei ani, de când a fost abandonat de mama pe stradă. A fost găsit de ambulanță și apoi adoptat de familia fotbalistului Iosif Rotariu. Îngrijit și iubit, Cristi a crescut frumos.  Cristian suferă de diabet de tip unu, o boală autoimună caracterizată de distrugerea celulelor pancreatice producătoare de insulină. Se mai numeşte diabet insulino-dependent. Producţia insuficientă de insulină înseamnă pentru Cristi cinci injecții zilnice. Nu îi este însă ușor ca zi de zi să îți faci cinci injecții cu insulină sau să țină un regim alimentar strict. Și, cum diabetul este o boala care afecteaza în tăcere organele interne, Cristian trebuie să meargă de câteva ori pe an și la investigații amănunțite. Stilul lui de viață este copleșitor din punct de vedere financiar dar numai așa poate ține boala sub control.  Înțepăturile zilnice au lăsat urme pe pielea lui Cristian. Abia daca mai are loc unde să își mai facă injectiile.

Mi-am facut glicemia, testele sunt 50 într-o cutie. Dimineata îmi fac și insulina rapidă și cea lentă, la prânz doar cea rapidă, seara la 7 cea rapidă la ora 10 pe cea lentă.

Există în Germania un aparat de insulină cu pompă care monitorizează glicemia. Un astfel de aparat care i-ar ușura viata lui Cristi, care i-ar da mai multa libertate și mai puțină durere. Este prea scump pentru părintii lui care fac eforturi să aibă grijă de Cristian dar și de sora lui, Kassandra, care are de asemenea probleme medicale.
Fundația Mereu Aproape a decis ca donatiile strânse în urmatoarele două săptămâni în fondul de solidaritate al Campaniei “Vreau sa ajut” să fie folosite pentru copii cu diabet.
Puteți dona doi euro prin SMS la numarul 8848. Prin această donație, alimentați fondul de solidaritate al Campaniei “Vreau să ajut” din care vom acoperi nevoile medicale ale lui Cristian dar și ale altor copii.
*Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În reţelele Telekom Romania Mobile şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.
 

CUM POŢI AJUTA
Un SMS de 2 EURO la numărul 8848 ar putea fi sfârșitul suferinței lui Cristian.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.
În reţelele Telekom Romania Mobile şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.
Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.
De asemenea, puteţi dona prin Telekom România, telefonie fixă, formând: 0 900 900 301– 10 euro/apel; 0 900 900 303 – 3 euro/apel; 0 900 900 305 – 5 euro/apel *Nu se percepe TVA.
Prin PayPal 
Sau direct, în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea “Cristian Rotariu”.
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU