De la tragedia de pe 30 octombrie nu a trecut o zi în care să nu se pronunțe cuvântul ”Colectiv” în Fundația Mereu Aproape. Au fost zile în care am stat la birou si câte 18 ore, iar munca nu se oprea niciodată, fie că eram la birou sau nu. Am făcut totul cu drag, am ajutat cât ne-a stat în putință și am încercat să ușurăm măcar puțin durerea celor afectați de această tragedie. Vrem să mulțumim tuturor donatorilor care au ales să ajute prin Fundația Mereu Aproape!
Mai jos, câteva dintre mulțumirile primite de la victimele incendiului sau de la rudele acestora. Cuvintele lor sunt bucuria noastră!
 
 Buna,
    Am sa incep direct, fara perieri sau alte forme de flatare. Implicarea fundatiei Mereu Aproape a fost si este admirabila. Din toate punctele de vedere. Am fost contactat prompt de fiecare data. Ajutorul financiar oferit a fost imediat si de multe ori suprinzator, neasteptandu-ma sa fie un ajutor consecvent. In seara in care fratele meu trebuia sa plece in Olanda eu nu stiam cum voi ajunge acolo. Mi s-a oferit bilet de avion catre Olanda la prima ora, cazare la hotel cat si ajutorul financiar care a fost vital. Comunicarea cu membri fundatiei, in special cu dna. Adriana Pava a fost si este foarte eficienta. Asta pentru ca da dovada de umanitate in primul rand. Fiecare discutie incepand cu intrebarea: „Buna, cum e Silviu?”. Si da, se vede ca va pasa. Se vede ca v-ati investit timpul si energia astfel devenind atasati tot acest timp de noi. Nu vreau sa ma lungesc cu vorba si astfel as dori sa spun pe scurt, este o relatie deschisa, in care am foarte multa incredere si ma bucur ca aveti puterea sa faceti ceea ce faceti.
 Sabin Ciocanelli
 
Fundatia Mereu Aproape a fost de la inceput alaturi de noi. Am primit sprijin in diverse moduri: prin donatie financiara directa, prin preluarea costurilor lenjerieri compresive si a altor crème si material necesare in tratament, prin oferirea de informatii si consiliere cu privire la aspectele legislative si procedurale  legate de tratamentul in strainatate (formualarul S2, concediu medical) si nu in ultimul rand, prin incurajari si grija. Doamna director general Adriana Pava ne-a fost in permanenta la un telefon distanta, s-a interesat zilnic de starea mea de sanatate, de situatia familiei aflate in strainatate alaturi de mine, de existenta eventualelor probleme in rezolvarea carora s-ar putea implica, de costuri care ar putea fi preluate. Apreciem promptitudinea si profesionalismul cu care dumneaei si intreaga echipa au raspuns tuturor solicitarilor noastre precum si grija prieteneasca pe care ne-au purtat-o de la primul contact. Va multumim!
Liviu Popescu si familia
 
Buna,
    Vroiam sa-ti multumesc atat eu, cat si sotul meu, pentru faptul ca ai fost alaturi de noi si pentru promtitudinea de care ai dat dovada. Pot sa spun ca relatia dintre noi si Fundatia „Mereu Aproape” a fost una foarte buna si este la fel si acum, cand am sunat sa cer un sfat sau ajutor, nu am fost refuzata, chiar am fost ajutata foarte repede. Mai vreau sa-ti spun ca apreciez faptul ca „m-ai luat un pic la rost” cand a fost sa plec in Anglia, pentru al insoti pe sotul meu, pentru ca eu vroiam sa stau in tara, pana rezolvam cu cererea pe care trebuia s-o completez pt ajutorul de la stat si ai fost foarte ferma, spunandu-mi ca nu trebuie sa stau sa astept cererea, pentru ca acea hartie o s-o gasesc la ambasada din Anglia.
    Multumesc Fundatiei „Mereu Aproape”, pentru strangerea de fonduri pentru acesti tineri care, din pacate nu meritau sa treaca printr-o asemeanea tragedie. Acesti bani ne-au ajutat enorm.
 Multumim mult,
 Intr-adevar „Mereu Aproape”
 Te pup,
 Monica Rob 
Buna ziua,
 Ma numesc Ancuta Morarasu. Sunt una din victimele incendiului din Colectiv. Desi statutul de victima a incendiului nu ma defineste ca persoana, din pacate acel eveniment a devenit o mare si urata parte din viata mea.
De mai bine de 2 luni sunt intr-un spital din Germania la sectia de terapie intensiva. O bacterie intraspitaliceasca dobandita intr-unul din spitalele din Bucuresti mi-a afectat degetele de la ambele maini iar doctorii de aici au luptat constant pentru ca eu sa pot tasta acum acest mesaj. Pentru asta le voi fi recunoscatoare tot restul vietii.
Ei se alatura unei lungi liste de fundatii, prieteni, rude, voluntari, colegi de munca si victime ale aceluiasi eveniment nefast carora le multumesc din tot sufletul.
Fundatia Mereu Aproape ne-a dovedit ca este exact asa cum ii spune numele, aproape de noi. Pentru asta va multumim, de mii de ori va multumim si eu si parintii mei.
 Cu mare drag,
Ancuta
 
luciana raducanu