Elena Văduva este unul dintre copiii pe care viața i-a încercat încă de la naștere, lăsând atât pentru ea cât și pentru familie doar un strop de speranță. A fost diagnosticată cu sindromul Klippel-Feil, o boală rară ce apare de la naștere și cauzează nenumarate probleme de sănătate. Cele mai întâlnite semnalmente sunt deficiențele auditive, malformațiile faciale, gâtul scurt, mișcări restrictive ale capului și gâtului și, nu în ultimul rând, scolioza – aceasta ddin urmă afectând-o și pe Elena.

Până la vârsta de 13 ani, fetița a purtat corset și s-a luptat cu durerile chinuitoare cauzate de coloana strâmbă. După doi ani de pandemie în care vizitele la medic au fost mai rare, coloana s-a deformat și mai mult, măduva s-a subțiat, iar Elena și-a pierdut și echilibrul în picioare. De aceea, anul acesta medicii care o aveau în grijă au decis că ea are nevoie urgentă de operație. Cum intervenția nu s-a putut face în Romania, la finalul lunii mai, a fost programată la clinica din Karlsbad, Germania, unde o echipă mictă de medici români și germani, condusă de Dr. Iulian Tiripa, i-a îndreptat coloana într-o singură intervenție chirurgicală.

Înainte de a intra în operație Elena a vrut să-și liniștească părinții, reușind să-i impresioneze până la lacrimi:

<< Acum Elena este bine. Dar știți ce mi-a spus înainte de operație, la telefon? “Tati, eu când o să ies din operație mă trezesc imediat!”. Și așa a fost. Am plâns ca un copil după discuția cu ea. Vă mulțumim pentru că ne-ați fost aproape; singuri nu am fi reușit!>>

Intervenția a putut fi realizată cu finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate prin formularul S2, iar cheltuielile adiționale au fost acoperite de Fundație și de apropiații familiei.

Dacă doriți să ajutați și alți copii precum Elena, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.