Sunt mai bine de trei ani de când vă rugăm să ajutați copii cu paralizii cerebrale să ajungă să ducă o viață independentă. De fiecare dată le-ați oferit cu generozitate sprijin financiar iar pentru asta, vă mulțumim! Cum însă de mai bine de trei ani de când vorbim despre acești copii România nu dă semne că ar vrea ca ei să fie ajutați în țară, de medici români, continuăm să vă cerem sprijinul. Astăzi, pentru Daria, o fetiță de nouă ani, afecată de dipareză spastică și care riscă să ajungă în scaun cu rotile. Daria a fost acceptată la operația necesară și ar trebui să plece în America. Fără noi toți, nu va putea. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Daria dar și alți copii.
Daria este unul dintre copiii maturizati rapid de boală. Știe de ce suferă, știe și de ce.  S-a nascut la 29 de saptamani, cu lipsa de oxigen. In urma acestei nasteri premature, a fost diagnosticata cu paralizie cerebrala, dipareza spastica. Ca să ajungă la acest diagnostic, de la nici doi ani, Daria face zilnic recuperare. Diagnosticul inițial a fost mai dur, parapareză.
Daria a supraviețuit ingrijita mai bine de cinci săptămâni de medicii de la Maternitatea Polizu din Capitală. Numai că la un an și două luni au apărut efectele paraliziei cerebrale suferite la naștere.
Pentru Daria, viața nu are timp liber, joacă alături de alți copii ori vacanțe. Face zilnic recuperare, în ambulatoriu sau internată.
Singurul lucru care îi aduce copilei bucurie vine din orele de canto și de muzică ușoară pe care le face cu profesoara Raluca Ocneanu de la Școala Populară de Artă Ploiești. Ea însăși solistă, apreciată și premiată, Raluca Ocneanu o susține mult pe Daria în care vede talent, seriozitate și determinare. Exista sansa din America, de la spitalul St Louis, cu interventia de rizotomie dorsala selectiva. Exista in opinia medicului American probabilitatea, posibilitatea, ca dupa varsta adolescentei Daria sa aiba un regres fantastic, eventual poate ajunge chiar in scaun cu rotile.
Șansa Dariei la o viață de aproape sută la sută normală depinde de bani, foarte mult de bani, și de recuperarea postoperatorie. Veste că pentru ea există o soluție salvatoare, a bucurat-o mult pe fetiță.
Dacă doriți să o ajutați pe Daria, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Daria Iancu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>