18.000 de euro. Atât costă o viață normală pentru Darius, un adolescent de 14 ani din Pitești. Acum 5 ani, medicii au descoperit că un cancer îi măcina rapid oasele piciorului. A avut nevoie de o proteză care însă, între timp, i-a rămas mică. Deși părinții au muncit o viață, statul i-a abandonat: trebuie să facă singuri rost de bani pentru ca fiul lor să aibă şanse la o viaţă normală.

Cu optimism. Aşa privește Darius, la doar 14 ani, o poveste care ar doborî mulți oameni mari. De 5 ani trăiește un calvar, care a început cu o simplă durere la piciorul stâng.

Inițial, părinții au crezut că va trece, băiatul era în creştere. Dar durerile au devenit insuportabile, iar deasupra genunchiului a apărut o umflătură. Așa că l-au dus pe Darius la medic.

Liliana, mama lui Darius: „Chiar de ziua mea, pe 17 februarie, a venit biopsia. Osteosarcom osteogenic convențional.”

Altfel spus, o formă de cancer îi măcina încet femurul lui Darius. Mai întâi, a fost nevoit să treacă prin curele de chimioterapie.

După citostatice, medicii i-au tăiat partea de os afectată și i-au pus o proteză specială, care i-a costat pe părinți peste 22.000 de euro. Disperați, au strâns banii cât de repede au putut, cum au putut. Era singura cale prin care puteau să îi salveze piciorul. Timp de 5 ani, proteza l-a ajutat pe Darius să viseze la o viață normală.

Doar că, până la o viaţă normală, are nevoie disperată de o nouă operație. Proteza i-a rămas mică.

Coada protezei costă nu mai puțin de 18.000 de euro, bani pe care părinții lui Darius pur și simplu nu îi au. Iar fără ea…

Dacă doriți să ajutați și alți copii cu afecțiuni medicale, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui cu o donație în conturile Fundației, direct pe site sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF: 18212553

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.