În fiecare zi încercăm, prin ceea ce facem alături de voi, să le oferim copiilor și adulților care vin spre noi ceea ce le lipsește pentru ca ei să se poată bucura de viață, să poată simți din plin, așa cum ar trebui, momentele frumoase din viața lor. Fie că e vorba de șansa la sănătate sau de o poartă deschisă către educație și viitor, pentru ei acest sprijin poate însemna totul. Iar în luna lui Florar, acești copii și acești adulți au înflorit ghidați de încrederea pe care le-ați dat-o și de generozitatea pe care le-ați arătat-o.

Clarisa Toma este una dintre învingătoarele noastre din luna mai, adolescenta de 14 ani de care suntem mândri și al cărei parcurs medical excelent nu ar fi fost posibil fără sprijinul pe care voi i l-ați oferit prin campania „Vreau să Ajut”. Cu scolioză cu unghi Cobb de peste 70 de grade și cu astm, Clarisa a făcut operația de care avea mare nevoie, cea pentru corecția scoliozei severe. Operația a durat zece ore, iar organismul Clarisei a reacționat neașteptat de bine. Copila face recuperare și este extrem de fericită că nu mai are dureri și că are spatele drept. Datorită intervenției de îndreptare a coloanei, Clarisa are acum 1,63 m înălțime, față de 1,58 m cum avea înainte de operație.
Gina Toma, mama ei, ne-a mărturisit cu emoție: „Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt, cât de recunoscătoare sunt pentru tot! Când am scris la fundație, nu am sperat niciodată că ni se va întâmpla și nouă să fim ajutați. Nu credeam că totul va fi făcut atât de rapid cu ajutorul fundației și al oamenilor care au donat și ne-au ajutat. Dar am reușit să trecem și peste această încercare a vieții noastre și operația a avut loc. Nu am fi reușit fără acest ajutor pe care l-am primit în dar. Doresc să le mulțumesc tuturor oamenilor care au donat pentru ca fiica mea să poată fi din nou un copil normal!”.

Un alt adolescent, Evelin Cazacu de 17 ani, are o poveste emoționantă. El este singurul copil din România diagnosticat cu pericardită inflamatorie, afecțiune pentru care se recomandă tratament cu Kineret, un medicament foarte costisitor. Din această cauză, din 2018 când a fost diagnosticat și până în prezent, el nu a putut face continuu tratamentul și a avut mai multe recăderi. Totuși, în ultimul an a reușit administarea constantă a dozelor lunare, reușită la care ați contribuit și voi, donatorii noștri generoși. Prin campania „Vreau să ajut”, i-am asigurat lui Evelin trei luni de tratament până la momentul la care, cu ajutorul medicilor care au avut grijă de el, a obținut tratamentul cu gratuitate decontat de CNAS. Cuvintele Gabrielei Cazacu, mama lui Evelin, sunt despre bunătate și empatie: „Echipei minunate de la Fundația Mereu Aproape îi mulțumim pentru că, atunci când nu credeam că mai găsim resurse financiare, ne-au oferit ajutorul și am continuat tratamentul! Le mulțumim din suflet și tuturor celor care donează! Când Evi se va face bine, ne dorim să devenim și noi donatori pentru ca și noi, la rândul nostru, să îi putem ajuta pe alții aflați în nevoie.”

Trei fetițe extraordinare, Ivona Micheten, Eva Sfatcău și Diana Ștefan, au trecut prin operații de transplant hepatic la ISMETT în Italia, primind astfel o nouă șansă la viață tot datorită sprijinului vostru. Diana a trecut prin intervenția chirurgicală în aprilie 2018 și a mers în Italia la consultul periodic. Eva a primit o bucățică din ficatul tatălui ei în martie anul acesta și, tot în martie, a făcut transplantul de ficat și Ivona, în cazul ei mama fiind donatorul. Fetele s-au cunoscut la finalul lunii mai în Palermo când, preț de câteva ore, au fost nedespărțite. Ivona și Eva sunt în continuare în Italia pentru a fi urmărite de echipa medicală de la ISMETT, în timp ce Diana așteaptă acasă, în România, rezultatele investigațiilor efectuate în Italia. Toate trei se simt bine, se joacă și se bucură de momentele frumoase ale copilăriei.

Micuțul Cristian Dane este bebelușul internat în secția Izolare II de la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu” imediat după naștere, unde a fost adus cu trombocitopenie severă. După toate îngrijirile primite, fragilul băiețel avea încă semne de afecțiune hepatică, ceea ce a ridicat suspiciunea de Colestază intrahepatică familială progresivă, o tulburare ce duce la boli hepatice progresive. Pentru a verifica această suspiciune de diagnostic, a fost necesară testarea genetică WES pe care părinții lui Cristian nu ar fi putut să o facă fără sprijinul vostru, unul esențial în această perioadă dificilă pentru bebeluș și pentru familia lui. Rezultatul la testarea genetică, ale cărei probe au fost analizate în Germania, a infirmat suspiciunea de diagnostic, astfel încât micuțul Cristian urmează tratament pentru stimularea funcției biliare.

Performanțe este cuvântul definitoriu în luna mai pentru tinerii din campania „Ajut eu” cărora le-ați dăruit încrederea voastră ca să pășească înainte. Iar ei au reușit să urce, cu muncă și dedicare, tot mai multe trepte, tot mai aproape de visul lor. Dana Govoran, tânăra atletă din Vâlcea, a câștigat heptatlonul la concursul de selecție pentru Campionatul Balcanic susținut la Craiova și a ajuns astfel la Balcaniada din Istanbul pentru proba de 100 metri garduri.

Costi Mugea, primul şi singurul canotor cu dizabilităţi din România, a reușit să facă lucruri extraordinare cu ajutorul noilor proteze – realizări profesionale, dar și personale. Costi a câștigat Campionatul Național pe Ergometru, seniori și juniori, desfășurat la Târgu Mureș, unde a obținut un timp de 9 minute și 35 de secunde. El și-a îndeplinit și visul de a obține permisul de conducere și de a-și cumpăra o mașină pe care a adaptat-o pentru a se deplasa cât mai ușor. Comparativ cu mersul cu bicicleta inclusiv pe vreme rea pentru a ajunge la antrenamentele sportive, acum este mult mai simplu pentru Costi să se miște, ba chiar își ajută și familia la cumpărături sau pentru a ajunge în altă localitate.

La înălțime au fost și cei trei tineri din echipa de robotică Herotech, din Sibiu, care au participat la concursul CanSat organizat de ESERO și Agenția Spațială Europeană. Ei au creat un satelit integrabil în volumul unei doze de 330 ml care a fost lansat de la altitudinea de 1 km pentru a trimite date la sol.

Vă mulțumim că ne sunteți întotdeauna aproape și reușim împreună să readucem bucuria acolo unde tristețea i-a luat locul!
Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!