David Sandu are probleme la inimă de când era bebeluș. O boală ereditară l-a destabilizat pe micuț când a împlinit nouă luni de viață. La primul stop cardio-resprator a avut nevoie de intubare, ventilație mecanică și monitorizare  constantă la terapie intensivă. Câteva luni mai târziu medicii i-au pus diagnosticul, sindromul Brugada, o tulburare genetică ce afectează fluxul de semnale care traversează inima. 

David s-a născut când părinții lui erau stabiliți la Londra. Ei și-au pus toată încrederea în sistemul medical englez pentru ca băiatul lor să primească cel mai bun tratament și o îngrijire pe măsură. Veștile proaste au început să vină după primul RMN, unde s-au observat leziuni la creier. După zilele petrecute în terapie intensivă micuțul a dat și primul semn că se poate face bine, a reușit să respire singur, fără ajutorul aparatelor. Au fost externați, dar drumurile între casă și spital abia începeau.

Ajunși acasă, au început să facă la recomandarea medicilor, terapii de recuperare care însă nu au dat rezultate. David  creștea și nu reușea să meargă în picioare.

Văzând că situația nu se îmbunătățea deloc, iar copilul trecuse de trei ani, Sorin și Cătălina au decis să se întoarcă în România unde au început un program de recuperare intensiv punându-și la bătaie toate economiile. Rezultatele au fost vizibile, dar din cauza cheltuielilor prea mari părinții s-au văzut nevoiți să ne ceară ajutorul.

Din fondul de solidaritate al campaniei medicale, cu ajutorul vostru, am putut să-l sprijinim pe David pe parcursul recuperărilor timp de șase luni. Progresele remarcabile și feedbackul terapeuților le-au dat un strop de speranță și încurajările necesare pentru a continua recuperarea intensivă.

Acum, la aproape 5 ani, băiatul merge susținut și va mai face terapii atât timp cât medicii neurologi români recomandă pentru ca el sa poată independent.

„Sunt progrese importante care ne dau speranța și puterea de a merge mai departe! A recuperat mult până aici și avem încredere că se poate face bine. Monitorizăm permanent starea inimii pentru a nu ajunge la un alt stop cardio-respirator. Vă mulțumim și vă suntem cu adevărat recunoscători pentru sprijinul acordat.”

Dacă doriți să ajutați copii precum David, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.