La vârsta la care alți copii aleargă prin fața blocului sau inspirați de marii campioni își aleg un sport pe care vor să îl urmeze, Diana, o elevă de 14 ani din Turda, își dorește doar să fie sănătoasă. Scolioză severă cu trei curburi este diagnosticul crunt pus de medici și doar o operație îi poate salva viața. Nu costă o avere, dar suma este de neatins pentru mama ei.

Problemele de sănătate în familia Gabor au apărut în urmă cu șapte ani, când fata cea mare, Andreea, a fost diagnosticată cu o formă gravă de scolioză, care nu doar că îi afecta mersul, dar era la un pas să o ucidă. Atunci, Andreea a fost operată cu sprijinul Fundației Mereu Aproape și astăzi este bine. Numai că soarta nu a fost blândă nici cu sora mai mică a Andreei, Diana.

„Capul mă doare mereu. Da’ domnul doctor a spus că de la spate mi se trage durerea de cap. Și am înțeles”, spune Diana.

„Mă durea spatele și mă plângeam la mama și mama, de la durerile astea, m-a dus la medicul de familie”, își amintește Diana cum au început problemele ei. Dar fetița nu a fost crezută, ba chiar i s-a reproșat mamei că are o obsesie.

Iuliana Gabor a refuzat să se lase liniștită de medicul de familie. Știa prin ce trecuse deja cu primul copil, așa că a dus-o pe Diana la București, să o consulte același chirurg care a salvat-o pe Andreea.

„Domnul doctor i-a făcut niște filme la coloana și mi-a spus că are două boli. A moștenit-o, mi-a spus că e ceva moștenire de familie și că trebuie ca fetița să fie operată de urgență”, spune mama Dianei.

Diagnosticul este scolioză severă cu trei curburi, cu unghi Cobb de 103 grade, o formă extrem de gravă, de avansată dar și rară. Medicul a recomandat operație de urgență doar că a trecut deja un an de atunci și starea Dianei se tot degradează. Părinții ei nu au cum să adune banii.

„Am întrebat cât mă costă operația, căci știu că este contra cost, că sunt foarte scumpe, și mi-a spus că peste 24 de mii de euro”, mărturisește mama Dianei.

O puteți ajuta pe Diana donând prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinată copiilor bolnavi aflați în grija Fundației Mereu Aproape!