Teledonul Români Împreună ne-a adus aproape mai mult decât oricând, români din țara întreagă răspunzând apelului nostru de a sprijini cadrele medicale în lupta cu noul coronavirus. Suma strânsă în acest scop cu ajutorul vostru, al donatorilor generoși, este de 4.046.687 EURO. Până la acest moment, Fundația Mereu Aproape a făcut achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță și de echipamente de protecție care, în mare parte, au și ajuns și sunt deja folosite în unitățile medicale din toată țara. Campania continuă, iar noi rămânem în strânsă legătură cu specialiști și cadre medicale pentru a răspunde prompt nevoilor. Mulțumim încă o dată pentru extraordinara mobilizare și pentru solidaritatea de care ați dat dovadă!

• 2 unități mobile de terapie intensivă utilate cu 24 de paturi și dotate cu 24 de monitoare de funcții vitale și 24 de console cu injectomate și perfuzomat, care pot fi deplasate rapid oriunde pe teritoriul țării pentru a crește capacitatea spitalelor de primă linie în îngrijirea pacienților: valoare totală de 877.271 EURO – au intrat în patrimoniul Departamentului pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD. Cele două unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape sunt alocate una pentru zona de vest, la Timișoara, iar cealaltă în Moldova, la Iași. Prin aceste unități, România este prima țară din UE care are unități de terapie intensivă pe roți, ceea ce înseamnă că, o dată deplasate acolo unde este nevoie, pot fi folosite imediat. Acesta este un avantaj față de spitalele de campanie care au nevoie de montare și abia apoi pot fi utilizate. Utilitatea acestor unități mobile depășește granițele țării și contextul actual, putând fi, în egală măsură, parte a suportului acordat de țara noastră la nivel internațional, sub egida ResEu;

• 2 stații ATI complet echipate cu 2 console cu câte trei seringi și un infuzomat, 2 sisteme de transfer pliabile pacienți, 2 trolley mobil anestezie, 2 laringoscoape, 2 paturi TI, 2 sisteme de încălzire pacient, 2 aparate de ventilație mecanică și 2 monitoare pentru funcții vitale: valoare totală de 633.064 LEI – una a fost livrată Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, cealaltă este alocată Spitalului de Boli Infecțioase din Craiova;

• 60 de ventilatoare invazive de înaltă performanță alocate pentru secțiile de Anestezie Terapie Intensivă și pentru spitalele de boli infecțioase: valoare totală de 8.139.600 LEI – livrările urmează să fie realizate de luna aceasta, pe măsură ce aparatura ajunge în țară;

• 3 incubatoare hibrid de terapie intensivă neonatală: valoare totală de 376.992 LEI – au fost oferite Maternității Odobescu din Timișoara, Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar București și Clinicii II Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstretică Ginecologie Cuza Vodă Iași;

• 2 ventilatoare neonatale: în valoare totală de 335.104 LEI – unul a fost donat Maternității Polizu din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și celălalt va fi oferit Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar București;

• 4 generatoare medicale de ozon: în valoare de 172.431 LEI – 2 bucăți au fost oferite Clinicii ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și 2 bucăți Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. C.C. Iliescu” Bucureşti;

• Echipamente de protecție achiziționate: 300.000 de măști de protecție în trei straturi, 100.000 de măști de protecție în două straturi, 250.000 de halate de unică folosință și 20.000 de combinezoane de unică folosință, în valoare de 4.307.500 LEI – livrate începând cu data de 1 aprilie către unitățile medicale din toată țara. Până acum, 300.000 de măști de protecție în trei straturi, 100.000 de măști de protecție în două straturi, 225.000 de halate de unică folosință și 20.000 de combinezoane de unică folosință au ajuns deja la 51 de spitale, servicii de ambulanță, asociații de medici de familie, centre de permanență din întreaga țară;

• Teste Covid-19 și dispozitive de laborator: dispozitive și reactivi, 30 de kit-uri teste Covid-19, trusă de reactivi și secvențiere coronavirus, în valoare de 339.428 LEI – au ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București

• Mobilier medical constând în 23 de paturi de spital cu 23 de saltele: în valoare de 45.540 LEI – au fost donate Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.