Măriuța, Filip, Andreea, Selah, Patrick, Mihai și Melissa: ei sunt cei șapte copii ale căror inimi bolnave din naștere sunt astăzi sănătoase datorită generozității umane. Medici de renume i-au operat pro bono, în vreme ce una dintre cele mai mari clinici private din țară le-a pus la dispoziție sălile de operații, iar oamenii cu suflet mare au donat în contul Fundație Mereu Aproape pentru a acoperi costurile tratamentelor si consumabilelor necesare celor șapte copii.

 

Ceea ce părea imposibil a devenit posibil în doar patru zile. Șapte copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 13 ani, născuți cu boli congenitale grave ale inimii, sunt acum sănătoși.

Veniți în București din toată țara, copiii din Mehedinți, Arad, Botoșani, Dolj, Suceava și Timiș au fost operați pro bono de către o echipă dedicată de chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi perfuzioniști și asistenți medicali specializați din Marea Britanie și Irlanda de Nord, coordonată de dr. Șerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol.

Acestora li s-a alăturat echipa Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară condusă de prof. dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, clinică ce a pus la dispoziție gratuit sălile sale de operație.

Micii pacienţi au avut, de asemenea, nevoie de ajutor financiar pentru tratamentele și consumabilele medicale vitale în operații și ATI, iar acești bani au fost strânși în timp record de Fundația Mereu Aproape prin SMSuri de câte 2 euro la numărul 8848 sau prin donații în cont.

 

Așa a fost posibil ca tetralogia Fallot, defectele de sept atrial și ventricular, canalul atrioventricular și stenozele valvulare să fie “reparate” de chirurgii cu mâini de aur chiar în România, toate intervențiile realizând-se cu succes și fără complicații.

 

Apelurile disperate ale părinților s-au transformat în cuvinte de mulțumire

“Pentru noi, ca familie, ar fi peste masura, peste puterile noastre să putem acoperi o asemenea operație. Nu, nu ne-am putea permite”, spunea în urmă cu câteva zile Cosmin, tatăl micuței Selah. Fetița de numai 8 luni, fusese diagnosticată cu  Tetralogie Fallot, o afecțiune a inimii care, nerezolvată rapid, îi putea opri viața fetiței.

 

Acum, când Selah e bine, strigătul de ajutor s-a transformat într-un lung mesaj de recunoștință pentru toți cei care i-au ajutat. “Vă mulțumim din toată inima! Nu avem cuvinte să vă spunem cât de mult apreciem ceea ce ați făcut pentru familia noastră și, în special, pentru acest pui de om, cea mai mare binecuvântare pe care o avem pe pământ! Apreciem atât de mult ceea ce ați făcut pentru noi și bebe Selah! Sunteți oameni prețioși cu inimi mari, gata să ajutați aproapele vostru! Binecuvântările Domnului să fie peste voi în tot ceea ce faceți și să aveți parte de răsplata Lui, care e una veșnică”, a transmis mama Selahei.

 

“Filip este deja în drum spre casă, cu o inimă și mai grozavă. Totul a fost pe cât de dureros, pe atât de minunat, datorită echipei de chirurgi și a condițiilor, dar și a personalului din spital! Suntem învingători și pentru asta vă mulțumim din tot sufletul pentru sprijin”, ne spus și mama lui Filip, adolescentul de 13 ani, care nu avea voie până acum nici să se joace cu mingea ori să cânte la acordeon din cauza problemelor sale cardiace.