Activități care pentru alți copii de vârsta lui sunt obișnuite, în cazul lui Dylan, un băiețel cu ochii blânzi, de doar 6 ani și 3 luni, joaca și mersul la școală reprezintă un real efort. Puștiul obosește foarte repede până se învinețește. Dylan are o boală care se numește hipertrofie atrială dreaptă și este mai rar întâlnită. Practic, atriul drept al inimii lui este mărit, dilatat, iar urechiușa aceluiași atriu nici ea nu funcționează. Sângele nu mai circulă corect, se acumulează și devine iminent riscul de stop cardiac. Șansa lui Dylan este că a fost văzut de un cardiolog pediatru experimentat care l-a trecut imediat pe lista copiilor care trebuie operați pe cord deschis. Dylan poate face intervenția, dar acum are nevoie de bani, adică de ajutorul nostru.
Dylan Danu este în clasa zero la o școală din judetul Ilfov. De când era mai mic, părinții au observat că obosește destul de repede în activitățile obișnuite și, în special, la joacă, dar inițial nu si-au pus problema de ce. Au aflat de problema copilului, la inimă, când Dylan avea în jurul vârstei de 4 ani și au ajuns cu el la un spital de pediatrie din București din cauza unei răceli mai serioase. Medicii i-au investigat atunci plămânii, apoi inima și le-au spus părinților că băiatul lor are o malformație la inimă, însă una cu care nu se mai întâlniseră până atunci în spital. Le-au explicat părinților simptomele și gravitatea.
„Ne-au spus că în inima copilului camera numărul patru este mărită în partea de jos, unde se acumulează sânge care, în loc să circule, stagnează. În timp se fac trombi de sânge și devine major riscul de stop cardiac”, după cum povestește tatăl lui Dylan, Sergiu Danu.
După vestea șocantă, părinții și-au amintit că băiețelul lor dăduse repetate semne de boală. „De la doi ani și ceva el zicea deja că îl dor picioarele. De fiecare dată când ieșea la plimbare, mai mult de 15-20 de minute, el obosea. Intra în casă și stătea liniștit.”, ne-a spus recent mama copilului, Rodica Dudnic.
Însă niciun medic nu s-a pronuntat că poate opera cazul lui Dylan. Medicii care îi decoperiseră boala, dar și cei consultați ulterior, nu puteau face operația corectoare deoarece nu știau să o facă. De aceea, în ultimii doi ani, părinții lui Dylan au căutat continuu să găsească o salvare pentru copil.
Îndrumați de un cardiolog de adulți din Brașov, părinții l-au dus pe Dylan la o consultație la doctorul Florin Ionescu, la Sanador, care a înțeles exact despre ce este vorba în acest caz. Așa a intrat Dylan pe lista copiilor de operat pe cord deschis, în ultima misiune umanitară cadio-pediatrică susținută anul acesta de Fundația Mereu Aproape.
„Ne-au spus că e urgent pentru că în orice moment poate să facă trombi și are stop cardiac.”, a adăugat tatăl lui Dylan.
Intervenția chiururgicală nu costă, dar este nevoie de bani pentru consumabile, pentru spitalizare și pentru tratamentul de la terapie intensivă. De aceea, Dylan are nevoie de sprijin financiar și orice donație poate face diferența dintre viață și moarte.
Puteți ajuta donând 2 EURO printr-un SMS la 8848, număr fără recurență. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. De asemenea, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar.
Conturi Fundația Mereu Aproape
Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
Cod SWIFT: BTRLRO22
CIF: 18212553
Sumele ajung în fondul de solidaritate al campaniei Vreau să ajut și vor fi direcționate către acoperirea costurilor pentru intervenția chirurgicală la inimă de care Dylan are mare nevoie.