La începutul lui 2021 vă ceream ajutorul pentru un puști cu paralizie cerebrală. Efe, pe atunci în vârstă de trei ani, avea nevoie de o operație scumpă la coloană pentru a se ridica din genunchi. Ei bine, împreună i-am acordat această șansă și Efe merge astăzi cu un cadru special. Acum vă rugăm să îl mai ajutăm o dată! Ca să scape de cadru, să stea în picioare și să meargă nestingherit.

Efe are cinci ani jumate și  vrea să fie doctor ca să ajute alți copii aflați în suferință. Și nu e de mirare, căci maturitatea lui Efe s-a născut din durerea proprie.

Efe s-a născut prematur și prematuritatea i-a adus paralizie cerebrală

El până la vârsta de un an și nouă luni s-a târâit, deci nu a mers nici măcar în patru labe”, povestește Camer Denisa, mama lui Efe căreia i-a stat mereu aproape kinetoterapeutul Monica Rusu. În timp, aceasta a devenit parte din familia puștiului. Ea și părinții lui Efe s-au concentrate pe terapie dar au și căutat cu disperare o soluție salvatoare. Așa au aflat de America, de doctorul Park și de operația rizotomia dorsală selectivă.

”Cred că l-ar ajuta foarte mult. Este o operație care l-ar scăpa de spasticitate”, spune Monica Rusu.

.

Crezul terapeutei, al părinților lui Efe și generozitatea donatorilor din Campania “Vreau Să Ajut” au astăzi rezultate.

“În ultimii doi ani el a evoluat foarte bine, mai ales după prima intervenție pe care a avut-o in America, cea de rizotomie dorsala selectiva, l-a scăpat de spasticitate”, ne povestește kinetoterapeutul.

Am fost ajutați de Fundația Mereu Aproape să putem ajunge acolo, să-l putem opera. Prima lui operație, la coloană, a fost un succes. Acum urmează cel de-al doilea pas, ca el să poată deveni independent, mai are nevoie de o operație ortopedică”, completează mama lui Efe.

Operaţia din America, 25 de mii de euro

Efe ar trebui să mai ajungă o dată în Statele Unite pentru operația la picioare. Costă 25 de mii de euro și până părinții reușesc să strângă banii, puștiul se descurcă cum poate.

“El lucrează, trei ore pe zi de terapie facem dar toate aceste terapii nu ar fi de ajuns ca el să meargă. Adică, fără această intervenție el nu ar putea nici măcar să stea pe piciorușele lui”, explică Monica Rusu.

Pe Efe îl puteți ajuta donând doi Euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal.

Conturi Fundația Mereu Aproape
Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON