Un tată, o mamă și două fete. Pare începutul unei povești despre împlinire, bucurii și fericire. În fapt, pentru aceste patru suflete, fericirea este umbrită de lupta pe care mezina familiei o duce în fiecare secundă. Elena suferă de scolioză în unghi COBB de 83 de grade. Ca să traducem, spatele fetiței este ghem iar viața ei este în fiecare secundă în pericol  Ca să nu mai fie, copila ar trebui să facă o operație complexă dar foarte scumpă. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau să Ajut” din care va fi sprijinită Elena, dar și alți copii ori adolescenți.

„Este lumina ochilor noștri, fericirea casei noastre.”  

Vorbele Irinei Cismaru înseamnă iubire. Pentru Irina și pentru soțul ei Emil, familia este cel mai de preț lucru, chiar dacă a trebuit să lupte amândoi pentru fiecare clipă de fericire, pentru fiecare moment de reușită. Și încă mai luptă căci mezina lor duce povara unor boli iar cei doi părinți încearcă să facă tot ce este posibil să o vadă cât mai bine.

Elena are nouă ani și la opt luni de viață adunase deja trei operații: una făcută prea târziu, cea de mielomeningocel și hidrocefalie, și două de implantare șunt. Pentru că nu merge, fetița a fost și va fi dusă la ore în brațe, de mama ei.

Elena a fost monitorizată pe toată durata sarcinii si singurul lucru pe care medicul i l-a spus mamei a fost ca s-ar putea să aibă nevoie de cezariană. Doar că Elena s-a grăbit să vină pe lume și Irina nu a mai ajuns la Spitalul din Lupeni.

„Fără această operație nu va putea face nimic, de aceea vă rugăm foarte mult să ne ajutați.”    

În timp ce mama privea înmărmurită spatele strâmb al bebelușei, doctorița cu care a născut a putut să spună doar câteva cuvinte: ”Salvăm ce se poate!”. La Timișoara, bebelușa Elena a fost caz de studiu pentru medici și rezidenți.

Soții Cismaru au dus-o pe Elena la doi specialiști, doctorii Sergiu Stoica și Sorin Târnoveanu. Ambii le-au explicat părinților că fetița trebuia operată fără întârziere imediat după naștere și pentru că nu s-a întâmplat este foarte posibil ca Elena să nu meargă. Și, de nouă ani, nu merge.

Elena are nevoie urgentă de operație pentru corecția cifozei congenitale, a picioarelor deformate si a scoliozei dorsolombare în S cu unghi Cobb cumulat de 83 grade. Micuța are nevoie de peste 21.500 de euro

Dacă doriți să o ajutați pe Elena, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Elena Cismaru”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil