Luptătoare, conștiincioasă și pasionată de carte, o fetiță din județul Buzău a reușit, pînă la 12 ani, să arate lumii în care trăiește că dacă îți dorești ceva, chiar poți obține.  Alexandra se numește copila și a venit pe lume suferind de boli care i-au deformat trupul. Cu mâinile și picioarele strâmbe, face operații după operații încă de la vârsta de cinci luni. Acum urmează o altă intervenție, la picioare, iar pentru această operație are nevoie de sprijin financiar. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi ajutată Alexandra dar si alti copii. Vă avertizăm că urmează informații și imagini care vă pot afecta emotional!
Fetița aceasta cu ochi mari și albaștri are nevoie de ajutor iar apelul a ajuns la Fundația Mereu Aproape nu de la familie ci de la comunitatea în care Alexandra trăiește. De la oameni care le știu lupta, a ei și a părinților.
Alexandra nu poate folosi deloc mâna dreaptă și nici nu o va face vreodată. Membrul este paralizat pe fondul artrogripozei dar și din cauză că mânuța i-a fost smulsă din umăr la naștere. Copila se bazează pe mâna stanga, recuperată in proportie de 80 la sută prin kinetoterapie. Picioarele rămân, însă, prioritatea medicală a Alexandrei. Prima interventie la membrele inferioare a făcut-o la varsta de 5 luni.


Ultima operatie la picioare a fost facuta anul acesta, in iulie și din cauza recuperării Alexandra a ajuns puțin la școală. Știe însă că ajutorul colegilor ei, care o iubesc, și al dascălilor, o va face să rămână aceeași elevă de zece.  Alexandra se recuperează după ultima operație și este deja cu gândul la următoarea. Pe aceasta o va face când părinții ei vor aduna banii necesari.
Dacă doriți să o ajutaţi pe Alexandra, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Alexandra Toma”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>