În mai 2017, o știre face înconjurul presei românesti și, prin urmare, al caselor românilor: primul alpinist român calcă pe Acoperisul Lumii, varful Everest, la 8848 de metri altitudine, fără șerpași sau oxigen suplimentar. Alpinistul este Horia Colibășanu, un medic timișorean pentru care sportul e ca respiratia.

Știrea cu Horia a aparul la cinci luni dupa ce Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei Mereu Aproape, împărtășește echipei sale din fundație ideea „Everestului fiecăruia”:

8848 de metri, SMS 8848. Fiecare om are Everestul său în viață, fiecare avem câte o provocare ce pare imposibil de depășit. Ca noi, la Fundație, care lucrăm să salvăm copii cu leucemii, toate tipurile de cancer, toate tipurile de malformații. Ce fain ar fi să facem un proiect comun cu Horia pe ideea Everestul fiecăruia!

Filmul ajungerii lui Horia pe Everest a devenit viral. La întoarcerea lui în țară, Sandra l-a sunat și i-a propus să lucreze împreună la un spot umanitar dedicat campaniei „Vreau sa ajut”. Inițial, discuția a fost doar despre filmul lui Horia, apoi despre filmarea împreuna a spotului. Medicul-alpinist Horia Colibășanu si jurnalistul Alessandra Stoicescu s-au întâlnit pe platoul de filmare, la sala de escaladă „Vertical Spirit” din Bucuresti. Proprietarii sălii au oferit spațiul gratuit, pentru acelasi scop umanitar.

La fiecare deschidere a ușii, la intrarea în sala de escaladă pătrunde ploaia, adusă de rafalele de vânt. Echipa de filmare condusă de regizorul Dan Ardelean a acaparat spațiul. La strigătele lui sau ale directorului de imagine  reflectoarele, camerele sau microfoanele sunt mutate de colegii din echipa de filmare. Pasionati de escaladă vin si pleacă și, din când în când, păstrează linistea pentru filmare, la rugamintile regizorului.

Saltelele care acoperă în totalitate podeaua atenuează zgomotele pașilor. „Racord!”, „Set!”, „Keep rolling!” se aud cu ecou, între pereții presărați de pete colorate.

La primul etaj, mai multe truse și pensule de machiaj stau răspândite pe o masă din lemn. Acolo, Bianca, make-up artist, îi reface machiajul lui Tamer, unul din protagoniștii spotului. Ce a urmat? Află din materialul de mai jos.


Mulțumim, Horia Colibășanu, pentru că ne-ai ajutat să ilustrăm speranța pe care ne dorim să o insuflăm fiecărui copil care are nevoie de ajutor.