Fapte bune

Ne-am deschis sufletele și am învățat că A DĂRUI este cel mai frumos și pur gest cu care a fost înzestrat OMUL. “Mereu Aproape” este mai mult decât un nume, este o stare care ne definește, este o emoție pe care o dăruim și o primim de fiecare dată când ajutăm. Prin ceea ce facem ne arătăm ca oameni, în primul rând, ca apoi să devenim o parte din bucuria celorlalți.

Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape

În 2005 am început să dăruim speranță, vise împlinite și zâmbete, iar de atunci am rămas mereu aproape de toți cei care au avut nevoie, exact atunci când aveau nevoie cel mai mult. Cum am reușit? Împreună cu cei cu suflet mare și prin lucruri concrete, care au umplut golurile din existența oamenilor care nu aveau și care le-au redat sănătatea celor care o pierduseră.

Povestea noastră prin care înfrumusețăm alte povești a început imediat după inundaţiile devastatoare din iulie 2005, care au distrus mii de case în Vrancea şi au luat viaţa a 14 oameni. Satul Vadu Roșca din Lunca Siretului a fost acoperit atunci complet de ape, iar alte comune și orașe din județele Galați și Bacău au fost afectate grav de viitură. În sprijinul lor, am organizat un Teledon pentru strângere de fonduri, susținut de trustul Intact Media Group și de mai multe personane publice precum Nicu Alifantis, Sergiu Nicolaescu, Silvia Dumitrescu, Mirabela Dauer, Angela Similea sau Ludovic Spiess.

Cu ajutorul donațiilor, două școli din județele Bacău și Galați au beneficiat de centrale termice noi, o alta a primit un microbuz pentru copii, iar în Urechești, jud. Galați, s-au construit o școală și o grădiniță care au fost apoi dotate cu mobilier, calculatoare și Internet.

Anul 2005 a fost marcat și de primul caz medical căruia i-am schimbat destinul în bine, cel al Gabrielei Jurca, din orașul Deva, care nu putea merge și avea nevoie de operații la ambele picioare. Cu ajutorul oamenilor atenți la suferința ei și care au donat să-și poată continua viața pe propriile picioare, Gabriela a putut achita costul operației (18 mii euro) care a avut loc la Berlin. Cazurile medicale care au urmat au coagulat Campania „Vreau să ajut”, prin care salvăm vieți și astăzi.

În 2007, Mihaela Rădulescu a fost gazda Teledonului organizat pentru înființarea secției de neurochirurgie la Marie Curie și pentru dotarea ei cu aparatura necesară. În urma acestei acțiuni am fost premiați la gala „Oameni pentru oameni” pentru Teledonul cu cea mai mare durată de până atunci (3 ore). Am reușit să doborâm recordul pentru cea mai mare sumă strânsă vreodată în România, până la acel moment, printr-o acțiune umanitară televizată. Aproape 650 de mii de euro.

Tot pentru Spitalul Marie Curie, am mobilizat și diaspora românească. Mai mulți români din străinătate au donat jucării pentru secția de oncologie a spitalului, într-o acțiune care a avut-o ambasador pe Ramona Bădescu.

În 2008 am organizat „Tu și umbrela verde Mereu Aproape”, o campanie eco de conștientizare a importanței consumului rațional de apă și energie electrică. 2009 a fost anul în care sănătatea personală, dar și cea a mediului, au fost încurajate și prin „Marsul Veloruționarilor”, în care Lucian Mândruță a plecat cu alți bicicliști din București spre Constanța.

În vara anului 2010, inundațiile au distrus mii de case din Moldova. Împreuna cu jurnaliștii Antena 3 si Observator, am inițiat campania „Apa trece, România rămâne”, care a culminat cu organizarea unui Teledon de strângere de fonduri, în urma căruia s-a strâns suma de 850.000 euro. Suplimentar, echipa fundației a strâns mai mulți sponsori care au oferit materiale de construcție, alimente, haine, produse de igienă etc. În plus, pentru cele mai grave 75 de cazuri sociale puternic afectate de inundații, am construit case cu ajutorul resurselor financiare strânse în timpul campaniei. De asemenea, trei dintre pompierii eroi care și-au pierdut mașinile personale salvând viața a zeci de sinistrați, au primit din partea Fundației Mereu Aproape și a lui Mircea Badea câte un autoturism nou.

Între anii 2010 și 2016 am dotat şi utilat cu cărţi, material didactic, echipamente IT și mobilier 210 şcoli, biblioteci şi licee, am construit 81 de case pentru cazurile sociale care au rămas fără locuință în inundații sau aveau venituri modeste și am ajutat 13 comunități îngenunchiate de dezastrele naturale.

În 2015-2016 am construit, am renovat, am dotat şi am desfăşurat programe educative în şcoli, biblioteci şi dispensare de la sate încercând să îmbunătățim viața din mediul rural odată cu proiectul „Ajută un sat. Schimbă o țară”. Datorită acestui proiect derulat în parteneriat cu Fundația Vodafone România, în anul 2015, copiii din 14 zone rurale din România au început să se bucure de condiții moderne de învățare. Prin campania „Un pian pentru Lipatti”, am reușit să le oferim copiilor de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, care studiau pe un pian foarte vechi, un instrument performant Steinway.

Tot 2015 a fost anul unui moment de cumpănă pentru o țară întreagă. La nici 48 de ore de la tragedia din 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv, am organizat Teledonul „Români Împreună” cu sprijinul Intact Media Group. Inimile și forța românilor s-au îndreptat către victimele tragediei și astfel am reușit să adunăm suma impresionantă de 1,5 milioane de euro donații pentru Colectiv.

Demarată în 2011, campania „Vreau să ajut” a devenit cea mai longevivă campanie medicală din România, cu cel mai mare impact social, financiar, medical și emoțional. Astfel, numai  în 2015, prin această campanie am reușit să rezolvăm problemele medicale a 64 de pacienți. De asemenea, în același an, am susținut 277 de familii sărace prin campania „Schimbă o viață”.

Împreună învăţăm să ne bucurăm de fiecare reuşită, învăţăm o nouă lecţie din fiecare nereuşită… Învăţând să dăruim, învăţăm, de fapt, să trăim!

Ajută-ne să ajutăm!

Start typing and press Enter to search