Să joci fotbal în fața blocului, să alergi prin parc alături de alți copii, să poți merge singur la şcoală sunt lucruri pe care cu toţii le luăm drept activităţi fireşti. Pentru Flavian, însă, ele rămân doar visuri. A fost diagnosticat, pe când avea doar patru ani, cu para-pareză spastică ereditară. Singura lui șansă la o viața normală este o operație în Statele Unite. Costurile sunt uriaşe, iar familia lui nu şi le permite, fără ajutorul nostru.

Flavian va împlini în februarie 15 ani. Este elev în clasa a 8-a la școala generală Nicolae Iorga din Focșani. Are rezultate bune la învățătură și îi plac matematica, grafica, desenul în creion și, ca oricărui copil, jocurile pe calculator. De iubit… iubește mersul pe bicicletă – e singurul moment în care nu se simte diferit de ceilalţi. Boala pe care o are îl face să nu poată călca decât pe vârfuri.

Flavian suferă de paraplegie spastică

Paraplegie Spastică se numeşte afecţiunea de care suferă, şi ea s-a transmis ereditar: a moştenit-o de la mama lui şi nici sora lui mai mare nu a scăpat.

În cazul lui Flavian, însă, afectarea este mult mai gravă.

Stănica Moise, mama lui Flavian: Are un mers spastic, nu e … şi se dezechilibrează, cade, şi numai pe vârfuri, pe călcâie nu merge deloc. Numai când mergem la recuperare, unde mergem, şi îl pune să meargă pe călcâie. Pe călcâie nu merge deloc, deci numai pe vârfuri.

Patru ani avea Flavian când părinţii şi-au dat seama că ceva e în neregulă.

O operație de Rizotomie Dorsală Selectivă, singura șansă ca Flavian să aibă o viață normală

Singura șansă ca Flavian să aibă o viață normală este o operație de Rizotomie Dorsală Selectivă.

Neculai Moise, tatăl lui Flavian: „Da, da, este o operaţie care nu se face în ţară. Numai în America. Operaţia asta se face la coloană. Taie nişte nervi, aşa am înţeles.”

Doar că operația costă 47 de mii de euro.

Neculai Moise, tatăl lui Flavian: „E o sumă prea mare şi de unde să strângem atâţia bani? Ca şi venituri, cât să avem? Vreo 3.000 de lei, 3.000 şi ceva, atât avem, eu şi cu soţia. Ea e pensionată pe caz de boală, ia 9 milioane şi ceva, ce să rămână?”

Flavian este așteptat peste ocean, la operație, în decembrie. Dacă nu se vor strânge toţi banii la timp, operația va fi reprogramată în ianuarie anul viitor.

Dacă doriți să îl ajutați pe Flavian puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu mențiunea numelui „Flavian Moise”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil